20.11.2017 — 14:34

Живи та працюй в Україні: з початку року роботодавці Хмельниччини подали 25 тисяч вакансій

Протягом січня-жовтня 2017 року до Хмельницької обласної служби зайнятості України звернулось 5,3 тисяч роботодавців, які подали відомості про 25 тисяч вільних вакансій, що значно більше ніж у минулому році. Так, кількість роботодавців, які звернулись до Хмельницької ОСЗ збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 12%, а кількість вакансій на 27,2%, інформує прес-служба відомства.

У службі зайнятості підкреслили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі, в Україні розпочинається соціальний проект під лозунгом “Живи та працюй в Україні”, головною метою якого є пожвавлення людей на ринку праці України. Організатором проекту виступила Служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади. В рамках проекту по всій Україні будуть відбуватись інформаційні активності, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, в рамках проекту, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на найбільших підприємствах держави.

За січень-жовтень 2017 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості, зросла на 0,5 тис. або 3,2% та становила 17,8 тисяч. При цьому, 28,6% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 4,4 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-жовтні 2017 року за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості 4,8 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зменшилась на 17,6% та становила 1,6 тис. осіб.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 21,6% (на 2,4 тис.) та становила 8,6 тисячі.

Інформацію підготував відділ статистики та прогнозування  ОЦЗ