29.11.2017 — 17:17

Хмельницька обласна бібліотека для дітей імені Т.Г.Шевченка відзначає 80-літній ювілей

80-річчя з часу заснування відзначила Хмельницька обласна бібліотека для дітей імені Т.Г.Шевченка.  З цієї нагоди відбулася науково-практична конференція “Формування національно-патріотичної свідомості дітей в бібліотечному просторі Хмельниччини”.

Учасники обговорювали важливі питання щодо виховання патріотизму юних читачів, нові формати бібліотечної практики, інноваційні підходи та соціальне партнерство. У роботі конференції взяли участь генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, директори Львівської та Тернопільської обласних бібліотек для дітей, представники управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації, голова Хмельницького відділення УБА Надія Синиця, заступники директорів районних та міських бібліотек для дітей області. Доєдналися до конференції й освітяни. Вчителі НВО №5 повідали про важливість співпраці з бібліотекою.

 

По закінченню конференції відбулися ювілейні урочистості. Колектив бібліотеки був нагороджений грамотою Міністерства культури України. Привітали бібліотекарів зі святом представники влади області та міста, ГУНП в області, директори обласних закладів культури, творчі спілки та інші. Приємно, що запрошені гості високо оцінили роботу  бібліотеки. Це засвідчують  численні нагороди та відзнаки, які отримали члени колективу закладу.

Атмосферу святковості створювали вихованці Зразкового дитячого хору  “Подільські солов’ї”, Дитячого театру “Летючий корабель”, Студії танцю Адріани Власової, чоловічий квінтет “Мікст”, тріо гітаристів Хмельницької дитячої школи мистецтв, Олександра Чепурна.

За інформацією Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка