04.12.2017 — 09:39

Представники ДОЗ взяли участь у міжобласній конференції, присвяченій протидії торгівлі людьми

28 листопада у приміщенні Чернівецької ОДА відбулася конференція «Досвід поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, у Чернівецькій та Хмельницькій областях».

До участі запросили представників Міністерства соціальної політики України, Національної поліції, Інституту модернізації змісту освіти в Україні, Координатора проектів ОБСЄ в нашій державі, Міжнародної організації з міграції в Україні, органів влади та структурних підрозділів, громадських організацій – партнерів у виконанні згаданого проекту. У складі делегації від нашої області були і працівники Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА.

У рамках конференції представники двох областей обговорили стан впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні. Зокрема, поінформували про результати реалізації цього проекту на теренах Хмельницької та Чернівецької областей, розглянули шляхи ідентифікації та координації зусиль суб’єктів у зборі інформації та документів для надання статусу особі, яка постраждала від згаданих дій.

Також доповідачі проаналізували роль, досягнення та труднощі у діяльності центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді щодо здійснення планів реабілітації осіб, які постраждали від торгівлі людьми; вивчали можливість впровадження спецкурсу «Протидія торгівлі людьми в Україні» в системі підвищення кваліфікації працівників закладів освіти України. Кілька виступів стосувалися ролі правоохоронних органів у виявленні та наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, а також особливостей кримінального переслідування злочинів щодо трудової експлуатації. На завершення конференції делегати виробили рекомендації щодо подальших кроків поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні.

За матеріалами Департаменту охорони здоров’я
Хмельницької ОДА.