04.12.2017 — 15:07

Державна підтримка громад у 2018 році сягне 18,5 млрд грн., – Зубко

Сьогодні держава надає громадам максимальну допомогу, повноваження та ресурси, а також дієві інструменти для розвитку. У 2018 році вона сягне майже 18,5 млрд грн. Про це під час ІІ Всеукраїнського форуму об’єднаних громад заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«За три роки державна підтримка на розвиток територіальних громад та розбудову їх інфраструктури зросла у 30 разів, в 2014 році вона становила всього півмільярда. А у 2018 сягне 18,5 млрд грн. Це 6 млрд – ДФРР, 1,9 млрд – субвенція на ОТГ, 5 млрд – сільська медицина, 5 млрд – субвенція на соціально економічний розвиток, 250 млн – програма «Питна вода», 370 млн – на розбудову і будівництво футбольних полів», – наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр наголосив, що від громад сьогодні очікують нових проектів, які в першу чергу повинні бути спрямовані на зміну якості послуг. «Від вас ми очікуємо якісних проектів, які відповідатимуть вашим стратегіям розвитку і спрямовуватимуться на покращення освітніх послуг, дошкільних, медичних, адміністративних тощо», – розповів урядовець.

Урядовець окреслив завдання для громад, які повинні бути вирішені у 2018 році. «Створення 200 опорних шкіл і 240 ЦНАПів, вирішення проблем з дошкільною освітою і створення нових місць у дитячих садочках (наразі черга у ДНЗ по країні – 60 тисяч), розбудова первинної ланки медицини у сільській місцевості і створення протягом 2 років – до 1,5 амбулаторій. Це та маршрутна карта, яка окреслена нами на наступний рік і я маю надію, що Мінрегіон спільно з громадами її успішно виконає!», – наголосив Геннадій Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України