04.12.2017 — 15:34

Світ науки стає ближчим  

30 листопада 2017 року відбулася V обласна учнівська науково-практична конференція «Перспективи розвитку сучасної науки: погляд юних науковців Хмельниччини» у які взяли участь 115 учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти області та їхні педагоги, 12 науковців провідних вишів-партнерів Хмельницького територіального відділення МАН.

Організатором заходу став відділ науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Робота конференції розпочалася із урочистого відкриття у затишній залі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Його відкрив Фасоля Олег Іванович, директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, кандидат педагогічних наук. З мудрими порадами та настановами до юних науковців також звернулися Галус Олександр Мар’янович, проректор з наукової роботи Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, Гончарук Григорій Макарович директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Заслужений працівник освіти України, Матвіюк Кузьма Іванович, громадський діяч, «Почесний професор» Хмельницького інституту Міжрегіональна академія управління персоналом, Почесний громадянин м.Хмельницького.

Конференція відбувалася у форматі мотиваційно-навчального практикуму у 5 локаціях за науковими відділеннями МАН: літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства; філософії та суспільствознавства; історії; економіки; хімії та біології; екології та аграрних наук. Під час заходу юні дослідники презентували свої роботи й отримали консультації від провідних науковців м. Хмельницького.

За підсумками роботи конференції усі її учасники отримали дипломи.

Безперечно конференція стала потужним стимулом для учнів в активізації їхнього наукового пошуку, формуванні світогляду і професійному самовизначенні.

Маємо надію, що участь у даному заході для юних обдарувань Хмельниччини стала міцним підгрунтям у продовженні їх пошукової і дослідницької діяльності.

Зичимо усім учням-слухачам натхнення та успішної участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.