01.12.2017 — 16:40

У Хмельницькому розглянули «Актуальні питання контролю якості лікарських засобів та харчової продукції» та виконання Урядової програми «Доступні ліки»

1 грудня у Хмельницькому провели захід, під час якого обговорили актуальні питання контролю якості лікарських засобів та харчової продукції, належне виконання вимог законодавства суб’єктами господарювання, що здійснюють торгівлю медикаментами. Метою наради організатори визначили забезпечення прав споживачів ліків на безпечні, якісні, ефективні та доступні лікарські засоби, харчову продукцію, виконання вимог законодавства про ціни та захист прав споживачів.

У ході зустрічі головний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Ольга Трач поінформувала присутніх про хід реалізації на Хмельниччині Урядової програми «Доступні ліки». За словами Ольги Володимирівни, від квітня лікарі області виписали майже 522 тисячі рецептів. До відшкодування в аптечних закладах пацієнти пред’явили більш як 385 тисяч рецептів на загальну суму майже 17, 5 млн. грн. Таким чином, програмою «Доступні ліки» у краї вже скористалися понад 320 тисяч людей. Представник ДОЗ повідомила, що на 2018 рік Хмельницькій області, відповідно до Урядової програми «Доступні ліки», буде виділено 33 млн. грн. До вже діючого переліку нозологій додадуться препарати для лікування хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та здоров’я матері і дитини в період вагітності.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.