04.12.2017 — 11:53

Партнери з програми «U-LEAD з Європою» ознайомилися з досягненнями реформи децентралізації на Полонщині

30 листопада з робочим візитом до Полонного завітали представники Посольства Швеції в Україні, Представництва ЄС в Україні, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Хмельницької облдержадміністрації, Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування.

До складу делегації увійшли Бастіан Фагель, програмний директор проекту U-LEAD в Україні, Бенедікт Геррманн, перший секретар посольства ЄС в Україні  радник з питань децентралізації Прем’єр-міністра України, Марія Горностай, керівник української частини Компоненту 2 програми U-LEAD в Україні, Сюзанна Герман, програмний директор проекту U-LEAD в частині якісного надання адміністративних послуг, Валерій Прокопець, заступник директора департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики – начальник управління розвитку адміністративних послуг, Сергій Яцковський, директор Хмельницького Центру розвитку місцевого самоврядування.

 

Гостей вітали міський голова Франц Скримський, голова Полонської райдержадміністрації Віктор Солодкий, заступник міського голови Віктор Яськов. Метою візиту делегації до Полонської ОТГ було вивчення ступеня розвитку громади в реформі децентралізації.  Невід’ємною складовою цього розвитку є наближення адміністративних послуг до людини та надання якісних сервісів. Центри надання адміністративних послуг є обличчям влади у громадах. Саме в таких центрах українці матимуть можливість спілкуватися з владою через прозорі офіси, уникаючи звернень до чиновників. Завдяки партнерам з Програми «U-LEAD з Європою» їх підтримки реформи і всебічної допомоги у реалізації розбудови  ЦНАПів у громадах — на Полонщині розпочалося будівництво ЦНАПу.

 

 

М. Яськов розповів представникам делегації про перші кроки будівництва Центру в Полонному, представив план роботи. Міський голова Франц Скримьский презентував результати роботи, напрацювань та досягнень у проведенні реформи децентралізації на теренах Полонщини.

— Розвиток дієвого місцевого самоврядування є одним з пріоритетів співробітництва між Україною та ЄС, — в ході розмови наголосив  радник з питань децентралізації Представництва Європейського Союзу в Україні, Бенедикт Геррманн. — Ми раді бачити, наскільки активно місцеві громади беруть участь у проектах співпраці з європейськими партнерами. Громада Полонщини  демонструє успіх реформи децентралізації, що відбувається в Україні. Ми сподіваємось, що запуск Центру надання адміністративних послуг буде сприяти сталому розвитку Полонської об’єднаної територіальної громади.

Після ознайомлення з будівництвом ЦНАПу, гостей запросили відвідати Новоселицьку опорну школу. Актуальною та корисною інформацією по роботі опорного закладу з гостями ділились начальник відділу освіти, молоді та спорту Віталій Сітарський та директор Новоселицької опорної школи Оксана Вельгас.

— Педагогічний колектив тримає високу планку педагогічної майстерності, — наголосила директор школи. — Учителі працюють над самовдосконаленням: це засвідчують успіхи учнів. Разом з якісними знаннями, практичними навичками, профільною освітою, діти мають можливість реально розширити свій кругозір, зайнятися справою до душі у позашкільний час.

Іноземці зазначили, що розвиток Новоселицького опорного закладу має високий рівень. Наприкінці зустрічі почесним гостям були вручені символічні подарунки в пам’ять про візит на Полонщину.

Довідково. В рамках напряму з покращення якості місцевих послуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громадах пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

За інформацією Полонської райдержадміністрації