05.12.2017 — 11:46

У Городнявській ЗОШ відкрито музей пам’яті Героям

4 грудня 2017 року в Городнявській ЗОШ І-ІІІ ст. Шепетівського району відбулось відкриття музею пам’яті, присвяченому вчителю та учню, які загинули за Україну: Герою України Дзявульському Миколі Степановичу та нагородженому посмертно орденом «За мужність» III ступеня Гаврилюку Сергію Євгеновичу.

На заході було почуто багато теплих слів та спогадів про Героїв, хвилиною мовчання вшановано їх пам’ять, покладено квіти до меморіальних дошок встановлених на їх честь.

Саме у Городнявській середній школі у 1985 році розпочав свою викладацьку діяльність Микола Дзявульський.  Тут він створив експозицію мінералів, які здобував в геологічних експедиціях. В дітях вбачав майбутнє України, тому так важливо йому було патріотичне виховання молоді. Був туристом, вмів показати учням красоти Батьківщини, водив стежками бойової слави воїнів УПА, історичними місцями доби козацтва.

 

Своїми спогадами поділилась дочка Героя Небесної Сотні Оксана Саліванчук: «Такі приємні спогади дитинства, коли мені щастило бути присутньою на його уроках, брати участь у туристичних походах, слухати його цікаві і такі змістовні розповіді! Він вмів зацікавити і розкрити таланти навіть найнепокірнішому шибенику. Вічна пам‘ять і низький уклін, тобі, мій найкращий в світі Тато!..».

 

Сектор інформаційної діяльності Шепетівської РДА