06.12.2017 — 12:32

Відшкодування втрат, наповнення державного та місцевого бюджету – результати роботи аудиторів Хмельничччини за 11 місяців 2017 року

За результатами проведення контрольних заходів фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом січня – листопада 2017 року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 42,9 млн грн.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат на суму 25,2  млн грн.

 Завдяки проведеній аудиторами роботі, порушники фінансової  дисципліни  повернули до державного та місцевого бюджету майже 7 млн гривень.

Матеріали 26 ревізій передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами їхнього розгляду розпочато 13 досудових розслідувань та вручено 5 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності  притягнуто 40 осіб, до матеріальної відповідальності  – 85 осіб.

Окрім цього, за порушення бюджетного законодавства у 21 випадку до установ і організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, відповідно до вимог Бюджетного кодексу,  застосовано фінансові санкції.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України від початку року надіслано відомості щодо 5 виявлених фінансових операцій, які підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 9,1 млн грн.

Також, за результатами державних фінансових аудитів об’єкти контролю врахували 58 пропозиції і рекомендації, надані державними аудиторами, завдяки чому отримано економічний ефект (додану вартість) на суму понад 8,7 млн грн.

 

 

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області