07.12.2017 — 16:46

7 грудня – День місцевого самоврядування

7 грудня – День місцевого самоврядування. Це свято  тих, хто працює в органах місцевої влади усіх рівнів, депутатів і усіх громадян, які дбають про розвиток та процвітання як рідного краю, так і держави загалом.

Привітати представників народної влади сьогодні прийшли очільники області, представники силових структур, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, духовенства, обласні депутати та активна громадськість області.

Коротку історичну довідку щодо становлення та процесів перебудови сучасної моделі місцевого самоврядування в області розповів голова обласної ради Михайло Загородний.

В свою чергу голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук привітав присутніх і зазначив, що час і життя довели, що місцеве самоврядування має велике значення для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення державності в Україні.

Саме представники місцевого самоврядування є активними учасниками змін, що відбуваються в Україні, зокрема, з розбудови спроможного, повноцінного та відповідального європейського місцевого самоврядування, адже за три роки з початку проведення децентралізації можна відмітити реальні кроки, зроблені з її реалізації, та чималі позитивні результати.

«Хочу подякувати усім, хто працює в органах місцевого самоврядування, хто сьогодні є творцями історії самоврядності на Хмельниччині, за щоденну сумлінну працю, дуже потрібну людям, за небайдужість, ініціативність, прагнення зробити вагомий особистий вклад в розвиток нашого краю», – підсумував Олександр Олександрович.

У ході урочистостей вручено відзнаки за вагомий особистий внесок у розбудову та становлення місцевого самоврядування на Хмельниччині, високий професіоналізм, активну депутатську діяльність, спрямовану на вирішення питань  соціально-економічного та культурного розвитку області та з нагоди  Дня місцевого самоврядування оголошено подяку Прем’єр-міністра України депутатам Хмельницької обласної ради Лозовому Вадиму Миколайовичу,  Процюку Василю Васильовичу, Дехтяруку Олександру Миколайовичу.

Крім цього, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації почесною відзнакою «За заслуги перед Хмельниччиною» нагороджено Гладуняка Івана Васильовича, Лукашука Олега Григоровичу, Мельничука Миколу Степановичу, Олуйка Віталія Миколайовича , Павлюка Петра Миколайовича.

Також вручено відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради та цінні подарунки.