11.12.2017 — 09:33

Всеукраїнський форум лідерів зібрав кращих із кращих!

05-07 грудня 2017 року у м. Ірпінь Київської області відбувся Всеукраїнський форум лідерів учнівського самоврядування за сприяння Міністерства освіти і науки України та Міністерства молоді та спорту України.

У відвертій розмові із Олександром Яремою, заступником Міністра молоді та спорту України, Світланою Ільчук, генеральним директором Департаменту захисту прав дітей Міністерства соціальної політики України та Тарасом Тополею, фронтменом гурту «Антитіла» лідери отримали відповіді на запитання, які хвилюють старшокласників.

Ольга Напіонтек, доктор із соціології, віце-президент виконавчої ради Польщі ознайомила учасників із структурою учнівського самоврядування у Польщі, зазначивши, що діти мають право впливати на суспільні справи країни. Також досвідом роботи поділились громадські організації: «Global Office», «AIESEC», «Молодіжна правозахисна агенція», «Пласт – національна скаутська організація України», школа «Агенти змін» та  «Let’s do it, Ukraine!».

Під час презентації кращих проектів роботи учнівського самоврядування лідери Хмельниччини демонстрували відеоролик у рамках Всеукраїнської екологічної ініціативи «Зробимо Україну чистою», за що були нагороджені призами від громадської організації «Let’s do it, Ukraine!».

Учасники заходу активно попрацювали у тренінговій програмі Української Академії Лідерства «Розвиток особистості та лідерства».

Працюючи у групах з менторами, лідери учнівського самоврядування розробили для обговорення проекти, які діятимуть для старшокласників у 2018 році. У той час, координатори мали змогу поділитись досвідом роботи органів самоврядування у кожній області.

Олександр Ярема, заступник Міністра молоді та спорту України, завершив захід врученням сертифікатів учасникам Всеукраїнського форуму лідерів учнівського самоврядування.

Захід дав новий поштовх молодіжному лідерському руху України.