11.12.2017 — 15:29

Хмельниччина отримала три пересувні габаритно-вагові комплекси для зважування транспортних засобів на дорозі

Хмельницька область отримала від Державної служби України з безпеки на транспорті три пересувні габаритно-вагові комплекси для зважування транспортних засобів на дорозі. Передання цих автомобілів відбулося 11 грудня в Кам’янці-Подільському.

З нагоди події з робочим візитом до міста прибули заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, народний депутат України Володимир Мельниченко, голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

Також на заході були присутні заступник міського голови Сергій Бабій, голова РДА Василь Сукач, голова районної ради Віктор Кривак, інспектори управління Укртрансбезпеки в Хмельницькій області.

Варто зазначити, що окрім зважування транспортних засобів на дорозі, дані комплекси перевірятимуть габаритні і вагові параметри автомобілів, а також вимірюватимуть режим праці водіїв. Для цього мобільні лабораторії забезпечені всім необхідним обладнанням, в тому числі комп’ютерним.

Загалом для всієї України придбано на сьогодні 78 таких станції.

Під час передачі комплексів Олександр Корнійчук повідомив, що для Хмельниччини такі мобільні лабораторії надзвичайно важливі, адже найбільша кількість нещасних випадків стається саме на дорогах. Він висловив думку, що завдяки мобільним кабінетам робота інспекторів Управління транспортної безпеки у Хмельницькій області стане набагато оперативнішою, якіснішою, буде посилений контроль та відповідальність.

Також під час свого виступу очільник області нагородив почесними грамотами Хмельницької ОДА обласних інспекторів.

Володимир Мельниченко додав, що у 2018 році на дороги Поділля очікує велике будівництво. Зокрема, на дорожні артерії з Хмельницького до Кам’янця-Подільського на наступний рік передбачено 600 млн грн, на ремонт Тещиного язика – близько 200 млн грн, на ремонт моста в тамтешньому районі – 11 млн грн.

Після офіційної частини відбувся огляд автомобілів і тестова демонстрація.

Крім цього, було здійснено і перевірку стану автошляхів області. Зокрема, ділянку автодороги Житомир-Чернівці , так званий в народі “тещин язик”. За 5 років на цій ділянці дороги сталося сотні ДТП у яких загинуло 10 і травмовано 78 людей.

“Після встановлення у 2017 році на цій ділянці 158 дорожніх знаків, аварійність значно зменшилась. Нині ж тут розпочато реконструкцію дороги. Буде збудовано новий міст і третя колія для реверсного руху автомобілів”- зазначив керівник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба.

Безпека на транспорті – головне завдання Укртрансбезпеки. Відтак, важливою складовою є і збереження та недопущення перевантаження дорожнього покриття. Нові мобільні лабораторії значно покращать роботу у цьому напрямку.