15.12.2017 — 09:04

На Шепетівщині відбулось навчання з питань здійснення електронних закупівель через систему «ProZorro»

14 грудня відбувся семінар-навчання з питань здійснення електронних закупівель через систему «ProZorro» для розпорядників бюджетних коштів, суб’єктів господарської діяльності. Навчання проводив Координатор Центру компетенції ДП «ProZorro» у Хмельницькій області Олег Черненко.

У семінарі взяли участь особи відповідальні за електронні закупівлі: райдержадміністрації, закладів охорони здоров’я, освіти, культури, селищної, сільських рад. Основна мета семінару –ознайомитися зі змінами законодавства у сфері закупівель, отримати відповіді на актуальні питання щодо застосування Закону України «Про публічні закупівлі», який вступив в дію з 1 серпня 2016 року.

Олег Черненко повідомив, що наразі розроблені зміни до законодавчої бази, яка регулює порядок проведення електронних закупівель, адже система є недосконалою, а умови постійно змінюються. Документи знаходяться на розгляді у Верховній раді України. Наголошено на тому, що одним із головних меседжів даного заходу є те, що розумне витрачання – це розвинена держава і сама реформа – публічні закупівлі – вона покликана для того, щоб професіоналізувати замовників, тих людей, які безпосередньо кожний день стикаються з процесом закупівель.

Під час дискусії учасники стверджували, що це новий крок у закупівлях. Працювати в системі складно, виникає дуже багато запитань. Йшлося і про помилки, яких припускаються при проведенні закупівель.

Координатор центру компетенції ДП «ProZorro» ознайомив присутніх із затвердженими формами документів та складу тендерної документації, а також надав вичерпні відповіді на поставлені запитання.

Шепетівська РДА