15.12.2017 — 16:16

Легендарний 8-й окремий полк спеціального призначення відзначає 55-ту річницю

Сьогодні, 15 грудня, легендарний 8-й окремий полк спеціального призначення Збройних Сил України відзначає 55-ту річницю створення військової частини.

За роки існування військова частина пройшла складний шлях становлення, реформування та розвитку.  Початок створення частини було покладено 15 грудня 1962 року в м. Ізяслав Хмельницької області на основі Директиви Генерального штабу Збройних Сил Радянського союзу. Військовослужбовці частини високо несуть прапор захисника Батьківщини, підвищують свою бойову майстерність у військових навчальних закладах Німеччини, Італії, Франції, Угорщини, Канади, США; виконують миротворчу місію в різних країнах та стоять на сторожі безпеки і незалежності нашої держави.

З початком агресії Російської Федерації та розв’язанням війни проти України військовослужбовці військової частини рішуче та мужньо виконують свій військовий обов’язок по захисту Батьківщини, приймаючи участь в антитерористичній операції на сході нашої держави. Багато з них нагороджені орденами і медалями.

Привітати особовий склад зі знаменною датою завітали т.в.о. заступника голови адміністрації Олег Гуменний, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, керівний склад та ветерани військової частини, інші поважні гості.

Звертаючись до військовослужбовців з вітальним словом командир частини полковник Олег Нечаєв побажав мирного неба, міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя, успіхів, нових здобутків у службовій діяльності, примножувати славні традиції військової частини та підтримувати її високий авторитет.

“Я пишаюся кожним військовослужбовцем нашої частини, які з гідністю та честю несуть службу та захищають спокій нашої країни та народу”, – додав командир частини.

З вітальними словами до усіх присутніх звернувся і т.в.о. заступника голови адміністрації Олег Гуменний, який зазначив, що дана військова частина  є однією з важливих ланок оборонної системи нашої держави, яка гарантує безпеку населення та укріплює авторитет Збройних Сил України.

“Тому, перш за все, дякую за те, що ви прийняли для себе найважливіше у Вашому житті рішення — присвятити своє життя захисту України і боротьбі за незалежність нашої держави, за майбутнє українського народу. Ми, пересічні громадяни, вдячні вам за те, що ви робите надзвичайно важливу справу на користь нашої держави, задля того, щоб вона була вільною, незалежною, і люди мали майбутнє”, – сказав Олег Вікторович.

Водночас, відмітив посадовець, ми глибоко шануємо всіх тих, хто зустрічає цей день на передовій, на Сході України та Вічна пам’ять військовослужбовцям, які віддали своє життя за єдність країни та встановлення миру і спокою на рідній землі.

Олег Гуменний висловив переконання, що військовослужбовці окремого полку спеціального призначення надалі будуть зразком самовідданого служіння Україні, прикладом виконання військового обов’язку щодо захисту територіальної цілісності держави.

На завершення кращим військовослужбовцям частини були вручені Почесні грамоти та цінні подарунки від  обласної державної адміністрації, обласної ради та військової частини.