18.12.2017 — 10:01

З початку року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 36,3 тис. безробітних громадян

У січні-листопаді 2017 року кількість вакансій у базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості становила 26,3 тис.

Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 73,0% вакансій було укомплектовано. У середньому по Хмельницькій області на 1 вакансію претендувало 6 осіб, які шукали роботу.

Майже 80% вакансій припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Чисельність громадян, забезпечених роботою у січні-листопаді 2017 року, становила 20,2 тис. осіб, в тому числі за направленням державної служби зайнятості – 14,2 тис. зареєстрованих безробітних. Крім того, 4,6 тис. осіб були залучені до громадських та інших роботах тимчасового характеру.

З початку року 2225 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції набули статус безробітного. Забезпечено роботою 516 учасників АТО, в тому числі 12 осіб започаткували власну справу отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 111 осіб. З числа вимушено переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО на обліку перебувало 164 безробітних, з них 45 осіб працевлаштовано і 19 – проходили профнавчання.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості 4,9 тис. безробітних проходили професійне навчання.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 399 безробітних.

До відома: Станом на 01 грудня 2017 року кількість зареєстрованих безробітних становила 9,3 тис. осіб, в тому числі 463 військовослужбовця учасника АТО та 48 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб. Більше половини (54,5%) складали жінки, 34,3% – молодь віком до 35 років, а також безробітні, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, ще 48,6% – безробітні з сільської місцевості. Актуальними залишились 1,6 тис. вакансій.

 

 

Інформацію підготував відділ статистики та прогнозування  ОЦЗ