14.12.2017 — 14:38

У м.Шепетівка триває конфліктна ситуація, пов’язана із забезпеченням теплопостачанням жителів

У м.Шепетівка триває конфліктна ситуація, пов’язана із забезпеченням теплопостачанням жителів м.Шепетівка.

13 грудня під головуванням голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука відбулась нарада щодо обговорення шляхів виходу з ситуації та недопущення зриву опалювального сезону у м.Шепетівка.

У ході наради озвучено вимоги НАК “Нафтогаз України” щодо обов’язкового погашення боргу за надані послуги з газопостачання до 20 грудня. Тільки тоді НАК «Нафтогаз України» надасть номінації для ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» на наступний місяць опалювального сезону.

Представник від ПАТ «Шепетівкагаз» проінформував присутніх, що на неодноразових зустрічах з усіма зацікавленими сторонами та представниками правоохоронних органів дане питання обговорювалось, проте сторони не досягли будь-яких домовленостей щодо врегулювання ситуації, та не отримано роз’яснень щодо щляхів та термінів погашення існуючого боргу, у зв’язку з цим ПАТ «Шепетівкагаз» почало від’єднувати котельні від газопостачання.

В свою чергу міський голова Михайло Полодюк проінформував, що міська влада зможе перерахувати орієнтовно 1 млн.грн, ще 3,6 млн грн. буде виділено згідно перерахунку на пільги та субсидії.

Разом з цим існує чимала заборгованість населення міста за попередній опалювальний сезон, що складає більше 8 млн.грн. Тому прохання до населення вчасно розрахуватись за опалення, аби не допустити створення надзвичайної ситуації у місті.

У ході суперечок  Олександр Олександрович наголосив на тому, що наразі недоцільно сперечатися хто винен у ситуації (правоохоронні органи нададуть відповідну оцінку), потрібно акумулювати сили влади міста та компанії, щоб забезпечитимісто теплом.

Про проведену роботу та шляхи врегулювання ситуації вирішено обговорити 20 грудня на черговій нараді.