19.12.2017 — 17:29

Юннати Хмельницького ОЕНЦУМ відзначили День Святого Миколая-Чудотворця

З початком зими починаються найулюбленіші і найочікуваніші зимові свята та веселі розваги. Перше свято, якого діти чекають з нетерпінням, це свято Святого Миколая-Чудотворця, якого українці здавна вважають своїм покровителем, вихователем та заступником дітей і юнацтва.

Вихованці Хмельницького ОЕНЦУМ дочекались святкування найулюбленішого дня у році – Дня Святого Миколая-Чудотворця, адже знали, що за їх слухняність, старанність і працьовитість він принесе їм багато приємних та несподіваних подарунків.

Готуючись до цього святкового Дня, юні натуралісти закладу дружно встановлювали святкову зелену й пахучу новорічну красуню та чепурили її ялинковими прикрасами. І вони не помилились у своїх сподіваннях, бо в цей день, який тут зустрічали з захопленням і радістю, окрім ознайомлення з самобутніми національними традиціями і їх святкуванням, для гуртківців закладу проводилось чимало цікавих культурно-розважальних та просвітницьких заходів.

Вихованці гуртків юних рослинників та лікарських рослин, разом зі своїм керівником Ларисою Миколаївною Кліщар, провели театралізоване дитяче свято «Cвятий Миколай нашу хату не оминай!», яке відбувалося у формі інсценованого дійства. Казкові персонажі: ангели, вітер, чортик, Яринка і Тарасик, ведучі, діти чекали на прихід Святого Миколая, розповідаючи як вони гарно себе поводили протягом року. Також керівником гуртка було проведено ряд цікавих і змістовних конкурсів: «Хто швидше надує повітряну кульку», «Перетягування мотузки», «Упіймай сніжинку», «Велетні і ліліпути» розповідали вірші та співали різдвяних пісень.

Юні акваріумісти на чолі зі своїм керівником Юлією Володимирівною Петраш провели цікаву та захоплюючу квест-гру «Запалюємо зорі до Дня Миколая». Гурток було поділено на  команду хлопчиків та команду дівчат. Гра включала вікторину «Що я знаю про Миколая», багато змітовних конкурсів: «Ліпимо сніговика», «Лови сніжок», «Маска, я тебе знаю», «Красуня-ялинка» та «Новорічний костюм».

Вихованці гуртків юних рослинників (керівник  Міхайлиця І.В.) провели красиве зимове свято «Святий Миколай – до нас в гості  завітай». Під час святкових конкурсів-змагань юні природолюби дізнались багато цікавого про Святого Миколая-Чудотворця, його добрі справи заради людей та сердечну турботу про усіх дітей на землі, ознайомились з історією виникнення й традиціями святкування цього поважного свята в Україні. А ще – дружно розв’язували кросворди, відгадували запитання вікторин, загадки про Святого Миколая, обговорювали зміст казки «Помічники» та оповідання «Подарунок Святого Миколая», пригадували прислів’я та приказки про зимові свята, складали пазли, хлопці ліпили вареники, а дівчатка розмальовували Святому Миколаю торбинку для гостинців, декламували святкові вірші і співали обрядові пісні.

На завершення дитячого свята, усі учасники дійства написали листи до Святого Миколая, а також пообіцяли всі разом, що будуть добрими та чемними, гарно навчатимуться, поважатимуть старших, шануватимуть батьків, бабусь, дідусів та  щиро любитимуть, а як виростуть – боронитимуть свою рідну неньку-Україну від недругів та ворогів.

 Демонструючи свою обізнаність з національними традиціями святкування українцями релігійних свят та високу результативність відгадування під час проведення святкових конкурсів, всі юні учасники Дня Святого Миколая отримували в нагороду ряд цінних та безліч солодких подарунків-миколайчиків.

 Готуючись до улюбленого зимового свята, гуртківці  оформили ще й виставку тематичної літератури, новорічних дитячих малюнків, вітальних листівок та підготували святковий випуск юннатівської стінгазети «Святий Миколай».

За багаторічною традицією в цей казковий день у центральному корпусі Хмельницького ОЕНЦУМ  запалала святковими вогнями новорічна ялинка і Святий Миколай-Чудотворець урочисто відкрив початок святкування новорічних та різдвяних свят, а всі учасники дійства отримували гарний заряд неймовірних позитивних емоцій і випромінювали яскраві щасливі посмішки.

Хай Святий Миколай завжди відвідує Ваші домівки і обдаровує Вас!

 

Інна Міхайлиця, керівник гуртків ХОЕНЦУМ.