19.12.2017 — 16:47

Олександр Корнійчук: Дорожні служби області мають бути готові до можливого погіршення погодних умов

Сьогодні під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася селекторна нарада з питань належного утримання доріг та забезпечення життєдіяльності населених пунктів під час ускладнених погодних умов.

Від Хмельниччини участь у селекторі взяли голова адміністрації Олександр Корнійчук, т.в.о. заступника голови Олег Гуменний, начальник ГУ ДСНС у Хмельницькій області Єдуард Братко та керівники регіональних служб автомобільних доріг.

Під час селектору було відмічено, що Уряд приділяє велику увагу не лише ремонту доріг, але й їх утриманню, особливо в зимовий період. Щороку асигнування на утримання українських доріг збільшуються на 1 млрд грн. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що подолання наслідків негоди вимагає злагоджених дій місцевої влади та рятувальних служб, і саме від координації цієї роботи залежить швидкість виконання всіх робіт та розв’язання труднощів.

“Я розумію, що були опади, і утворилися затори. Але в них стоять люди. І від того, як буде налагоджена робота на місцях, залежить те, як  ми загалом впораємося з негодою”, – підкреслив Володимир Гройсман.

Глава Уряду також додав, що зима тільки починається, тому необхідно актуалізувати роботу регіональних штабів із надзвичайних ситуацій, щоб оперативно реагувати на можливі зимові виклики.

Також Володимир Борисович звернувся до голів ОДА з проханням забезпечувати контроль і моніторинг ситуації на місцях, адже  подолання наслідків негоди – відповідальність не тільки рятувальних служб, а й місцевих адміністрацій.

Що стосується Хмельницької області, то для ліквідації надзвичайних ситуацій на Хмельниччині підготовлено:

180 одиниць снігоочисної та спеціальної техніки, 45100 тонн фрикційних матеріалів (пісок, відсів), що становить 88 % від потреби, 5437 тонн технічної солі (при потребі 5100 що становить 107% від потреби), 142 тонн паливно-мастильних матеріалів.

Підготовлено до розгортання 20 мобільних пунктів обігріву, які укомплектовані наметами, автономними засобами обігріву, іншим необхідним майном. Визначено 27 місць відстою транзитного автотранспорту.

Для виконання аварійно відновлювальних робіт силами ПАТ «Хмельницькобленерго» та ПАТ «Хмельницькгаз» створено 269 аварійних бригад (2119 чоловік, 753 одиниці техніки).

Система оповіщення знаходиться в справному стані та готова до використання за призначенням.

За результатами наради, голова адміністрації Олександр Корнійчук провів нараду та дав доручення головам РДА вжити усіх необхідних заходів задля забезпечення стабільного проходження осінньо-зимового періоду 2017/2018 років.

Службі цивільного захисту доручено провести селекторну нараду з метою відновлення роботи у районах штабів з подолання надзвичайних ситуацій.

Крім того, службі автомобільних доріг в Хмельницькій області необхідно у стислі терміни провести розрахунок з облавтодором за виконанні роботи у 2017 році з метою закупівлі пального на розчистку автомобільних доріг області.

“Дорожні служби області вже зараз мають бути готові до можливого погіршення погодних умов і не чекати заторів та виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах області, а вчасно вжити відповідних заходів,” – зауважив голова адміністрації.