20.12.2017 — 11:25

Управління Держпраці: під час інспекційного відвідування роботодавець зобов’язався виплатити більше 400 тис. грн. заборгованості по зарплаті

Під час проведення інспекційного відвідування інспекторами праці Управління Держпраці у Хмельницькій області на одному із підприємств Хмельниччини виявлено заборгованість по заробітній платі у сумі 436 308 гривень.

З’ясовано, що на підприємстві існує невиплачена заробітна плата за червень-листопад 2017 року перед 32 працівниками. Зокрема, суб’єктом господарювання порушено вимоги ч.1, 2 ст. 115 Кодексу законів про працю України та ч. 1 ст.24 Закону України «Про оплату праці», де зазначено, що заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів.

На вимогу інспекторів праці роботодавцем складено графік погашення заборгованості та дано зобов’язання найкоротші терміни та в повному обсязі виплатити заробітну плату працівникам.

Виконання вимог припису знаходиться на контролі в Управління Держпраці у Хмельницькій області.