20.12.2017 — 14:45

Відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції

20 грудня  відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області під головуванням  начальника ГТУЮ у Хмельницькій області  Віктора Худняка.

До участі у колегії були запрошені  керівники  та заступники структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.

Про виконання структурними підрозділами Головного територіального управління юстиції, рішень колегій, наказів, доручень та завдань Міністерства юстиції України, Головного  територіального управління юстиції, планів роботи та заходів  доповідала начальник відділу організаційної роботи, документування та контролю ГТУЮ Жанна Ростоцька.

Зокрема: обговорені питання порядку, методів та принципів здійснення контролю за станом виконавської дисципліни у Головному територіальному управлінні юстиції. Значна увага приділена способам підвищення ефективності здійснення контролю у структурних підрозділах управління. Обговорено питання документообігу, результати проведення комплексних, цільових перевірок діяльності, результати проведення  засідань колегії, оперативних нарад з питань контролю протягом 2017 року. Окремо проаналізовано результати щоквартальної звітності територіальних відділів ДВС та ДРАЦС з питань виконавської дисципліни.

Так, протягом 2017 року ГТУЮ проведено 77 нарад,   10 засідань колегії; прийнято 44 рішення колегії; проведено 10 комплексних перевірок. Відділом організаційної роботи, документування та контролю безпосередньо проведено 6 цільових перевірок,  4 семінарські заняття, простажовано 6 працівників, підготовлено 53 аналізи та узагальнення з питань  контролю.

Висловлено рекомендації та пропозиції щодо подальшого дотримання належного стану виконавської дисципліни в ГТУЮ.

Також Жанна Михайлівна проінформувала учасників колегії про організацію роботи зі зверненнями громадян в Головному територіальному управлінні юстиції.

Так, станом на 11.12.2017 до ГТУЮ надійшло 914 звернень громадян (646 заяв, 264 скарг та 4 пропозиції).  За результатами аналізу, станом на 11.12.2017р. до ГТУЮ надійшло 31 повторне звернення, обґрунтованим визнано 1 звернення.  Детально проаналізовано результати цільових перевірок, стажувань, семінарських занять з питань роботи із зверненнями громадян. Особливу увагу приділено питанню централізованої реєстрації звернень громадян, висловлено зауваження, рекомендації та пропозиції.

Наголошено, що однією з дієвих форм забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення, є особистий прийом громадян керівництвом Головного територіального  управління юстиції, який  проводиться відповідно до затверджених графіків один раз на тиждень у визначені дні.  Так, за 11 місяців 2017 року керівництвом Головного територіального управління юстиції на особистих прийомах прийнято 272 громадянина.

Заступник начальника відділу організаційної роботи, документування та контролю ГТУЮ Качур О.М. розповів про стан роботи Головного територіального управління юстиції щодо реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації».  Так, станом на 10.12.2017 року, до Головного територіального управління юстиції надійшло 78 запитів на отримання публічної інформації.  За аналогічний період 2016 року – 77, 2015 року – 62 запити.  Із 78 отриманих Головним територіальним управлінням запитів від громадян надійшло – 48 (61%); від юридичних осіб – 13 (16%); від представників засобів масової інформації – 4 (5%); від об’єднань громадян без статусу юридичної особи – 6 (8%); від органів виконавчої влади, що надіслали запит як до належного розпорядника інформації – 7 (9%). Визначено заходи  щодо подолання основних проблем, які стосуються реєстрації, розгляду та підготовки відповідей на запити про надання публічної інформації. Запропоновано уніфікований підхід щодо надання відповідей на запити на отримання публічної інформації при наданні відмов у задоволенні запитів на отримання публічної інформації, відповідно до вимог Закону.

Проаналізовано стан наповнення Системи обліку публічної інформації структурними підрозділами ГТУЮ, Зокрема, станом на 10.12.2017 до Системи  внесено 13638 документів (шостий показник по Україні).

Здійснено аналіз виконання Постанови КМУ  від 21.11.2015 р. № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних».

Про стан роботи з персоналом в Головному територіальному управлінні юстиції у Хмельницькій області у 2017 році. доповідала начальник відділу персоналу  ГТУЮ Яцишина І.І, яка зауважила, що станом на 12.12.2017 року штатна чисельність працівників установ юстиції області становить 516 штатних одиниць.

Проаналізовано плинність кадрів, питання проведення конкурсів, наявність вакантних посад.

Особлива увага приділена виконанню доручення Міністерства юстиції України від 13.05.2017 №46/30/48-17 та наказу ГТУЮ № 108/09 від 09.03.2017 про «Порядок стажування громадян з числа молоді в Головному територіальному управлінні юстиції у Хмельницькій області», відповідно до якого забезпечується проведення стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби. Так, протягом 11 місяців 2017 року організовано стажування 19 особам, зокрема, у відділах ДВС – 8, в управлінні реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти 9, у відділі ДРАЦС – 1, в ГТУЮ – 1.

 Звернуто увагу на ведення обліку військовозобов’язаних. Так, в установах юстиції станом на 01.12.2017р. налічувалося 134 таких працівники, з них: в ГТУЮ –  127, ДНК – 7;мобілізовано 3 працівників.

На засіданні  колегії ГТУЮ також були розглянуті та затверджені методичні рекомендації на тему: «Порядок ведення систематизації чинного законодавства юридичною службою підприємств, установ, організацій».

За результатами обговорення були прийняті відповідні рішення.