21.11.2017 — 11:18

При експорті найбільше подільських товарів відправляється до сусідньої Польщі

За даними Хмельницької митниці ДФС, цього року найбільшим торговим партнером з Хмельниччини залишається Польща, куди спрямовано подільських товарів на  суму 1 мільярд 340 мільйонів гривень, що становить 21 відсоток загальної вартості експорту. При цьому збільшення обсягів у порівнянні з 2016 роком становить 44 відсотки.

До Польщі переважно експортувались мед, санітарно-технічні вироби, ягода морожена, кукурудза, соєві боби, меблі дерев’яні, казеїн технічний.

До номенклатури найбільш запитуваних виробів входять трансформатори, полевошпатова сировина, котли для опалення, лічильники, яйця курячі, одяг жіночий, лісоматеріали, прокат стальний, солод, провід з мідними жилами та пшеничне борошно.

Загалом на Хмельниччині у грошовому еквіваленті загальний експортний товарообіг становить 6,3 мільярда, що на 53 відсотки більше, ніж у відповідному періоду 2016 року. При цьому стабільно високою залишається частка експорту до країн Євросоюзу, Так, кількість виданих Хмельницькою митницею ДФС сертифікатів з перевезення товарів EUR.1 з початку 2017 року склала 2436 штук, що на 679 одиниць більшу у порівнянні з минулим роком.

За інформацією Хмельницької митниці ДФС