15.12.2017 — 11:25

Цьогоріч Хмельниччина експортувала за кордон у півтора рази більше

Сукупна вартість експортованих підприємствами області товарів протягом 11 місяців поточного року склала 7 мільярдів 116 мільйонів гривень, що на 51 відсоток більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Найбільше товарів – 21 відсоток у грошовому еквіваленті – експортовано до Польщі. Товарообіг з цією країною цього року відчутно зріс і продовжує зростати.

Примітно, що цьогоріч вперше за багато років експортні операції подільського бізнесу до країн Євросоюзу перевищили вартість відвантажених товарів до Росії.

Також основними торговими партнерами Хмельниччини при експорті були Молдова, Великобританія, Білорусь, Грузія, Кіпр, Чехія, Казахстан, Німеччина та Румунія.

Розширився й список продукції, яку купують у подільських виробників зарубіжні партнери. А це мед, санітарно-технічні вироби; соєві боби; заморожені ягоди, кукурудза, солод, борошно, яйця, насіння льону та гірчиці, соняшникова олія, меблі, килимові вироби, трансформатори, полевошпатна сировина, частини до сталевих котлів, пакети та плівка з полімерів етилену, прокат стальний, лічильники води тощо.

“Забезпечуючи якісний електронний митний сервіс, зменшуючи середній час оформлення митної декларації, ми робимо свій внесок у створення сприятливого клімату для ведення бізнесу, що, в свою чергу, робить Хмельниччину більш привабливою для іноземних партнерів,” – підкреслює керівник Хмельницької митниці ДФС Сергій Рудченко.

За інформацією Хмельницької митниці ДФС