22.12.2017 — 19:48

Професійне свято відзначили енергетики Хмельниччини

22 грудня в обласній філармонії відбулися урочисті збори, присвячені Дню енергетика. Привітати колектив ПАТ “Хмельницькобленерго”  прийли представники влади області та міста, ветерани енергетичної галузі та інші почесні гості.

Традиційно на початку зборів присутнім представили відеофільм, у якому розповіли, як жила компанія у минулому році, з якими проблемами стикалися працівники, які досягнення мають у 2017 році.

На сьогодні ПАТ “Хмельницькобленерго” є невід’ємною частиною об’єднаної енергетичної системи України та належить до стратегічно важливих підприємств держави. Компанія не лише виконує безпосереднє завдання із забезпечення жителів Хмельниччини електроенергією, а й активно впроваджує новітні розробки. Так, хмельницькими енергетиками розроблено пілотний проект з впровадження АМІ-системи на базі Старокостянтинівського РЕМ, яким зможе забезпечити зниження витрат електричної енергії, підвищення якості енергопостачання, збільшення тарифних можливостей та можливість отримання даних про енергоспоживання в режимі реального часу.

ПАТ “Хмельницькобленерго” активно відслідковує найсучасніші технології в електроенергетиці і є в авангарді пошуку та впровадження таких технологій в Україні. Так, представники компанії у складі української делегації відвідали Південну Корею — країну, яка є світовим лідером з розвитку та впровадження сучасних технологій в електроенергетиці, зокрема, технологій Smart Grid. Результати цього візиту відкривають перспективи для впровадження пілотних проектів Smart Grid в електромережах Хмельницької області, з перспективою поширення отриманого досвіду і технологій по всій Україні.

Продовжується робота над підтримкою та подальшим удосконаленням роботи  “Особистого кабінету побутового споживача електроенергії”, який дозволяє звичайним користувачам в режимі реального часу контролювати стан рахунку, дистанційно передавати покази лічильника, сплачувати за спожиту електроенергію та значно економити власний час. Спеціалісти компанії також розробили відповідний мобільний додаток, що дозволяє користувачам мати безперешкодний доступ до “Особистого кабінету” з мобільних пристроїв.

В конкурсному відборі, який відбувся в рамках загальноукраїнського проекту “Екологія, довкілля та природокористування в Україні — 2017”, який мав на меті визначення найкращих компаній України у сфері екології, довкілля та природокористування, ПАТ “Хмельницькобленерго” визнано Лідером природоохоронної діяльності за підсумками роботи Товариства у 2017 році за трьома номінаціями. Відбір проводила експертна комісія у складі керівництва Міністерства екології та природних ресурсів України, видавництва “Престиж Медіа Інфо”, профільних громадських об’єднань та науковців. Компанія отримала диплом “За високі досягнення в галузі охорони природного середовища, забезпечення екологічної безпеки на підприємстві та вагомий вклад в реалізацію та виконання екологічних проектів”.

З професійним світом присутніх у залі привітав в.о. генерального директора ПАТ “Хмельницькобленерго” Олег Козачук.  Він подякував усім працівникам за невтомну працю та високий професіоналізм.

Як завжди, не забувають на цьому святі і про ветеранів галузі. Олег Козачук висловив слова щирої подяки за роки, віддані ними роботі в галузі енергетики. Колишніх працівників компанії вшанували подарунками та квітами.

До привітань з нагоди професійного свята долучився і Юрій Бирка, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації. Посадовець відзначив здобутки енергетиків, підкресливши значущість та важливість їх внеску у розвиток Хмельниччини. Не оминув він увагою і роботу керівництва компанії у сфері соціального захисту працівників, розвитку культури та спорту.

Юрій Ігорович щиро подякував енергетикам,  побажав їм усіляких гараздів та вручив кращим працівникам  відзнаки облдержадміністрації.

Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Олександра Олександровича Корнійчука, за сумлінну працю, високі виробничі досягнення, значний внесок у розвиток електроенергетичної галузі Хмельниччини та з нагоди Дня енергетика працівників публічного акціонерного товариства “Хмельницькобленерго” нагороджено Почесною грамотою облдержадміністрації:

ЗАДОЯНЧУКА Василя Васильовича – головного інженера Чемеровецького району електричних мереж;

ЛУЦІВА Петра Денисовича – заступника директора технічного з енергоаудиту;

СЕРВЕТНИКА Михайла Петровича – майстра виробничої дільниці з експлуатації засобів обліку Красилівського району електричних мереж.

А також оголошено Подяку:

БІГНЯКУ Григорію Миколайовичу – майстру виробничої дільниці Городоцького району електричних мереж;

КИРИЛОВСЬКОМУ Василю Михайловичу – заступнику директора з реалізації електроенергії Деражнянського району електричних мереж;

МИКОЛЮК Антоніні Іванівні – інженеру 1-ї категорії з налагоджування та випробувань служби діагностики електротехнічного обладнання Департаменту високовольтних електромереж.