22.12.2017 — 16:17

Голова обласної державної адміністрації взяв участь у пленарному засіданні сімнадцятої сесії обласної ради

22 грудня голова обласної ради Михайло Загородний провів пленарне засідання сімнадцятої сесії. Участь у засіданні сесії взяв також голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

Депутати розглянули 61 питання та прийняли 60 рішень з різних сфер життєдіяльності краю.

Так, рішенням ради знято з контролю 10 запитів, одночасно під час пленарного засідання обласними обранцями підтримано 11 депутатських запитів депутатів. Наразі усього на контролі обласної ради 41 депутатський запит.

Також обласні обранці затвердили бренд Хмельницької області. Бренд та порядок його використання схвалений з метою формування позитивного іміджу, поширення інформації про Хмельницьку область, як привабливого регіону для життя, ведення бізнесу та інвестування, приваблення туристів до історично-культурних пам’яток області.

Крім того, обласною радою прийнято сім звернень до центральних органів влади.

Зокрема, до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства України в частині прийняття законопроектів № 5561 та № 5562, до Голови Верховної Ради України щодо пришвидшення розгляду проекту Закону щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних, до Верховної Ради України, Рахункової палати, Кабінету Міністрів України щодо компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження Хмельницької АЕС, до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до проекту Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року, до Президента України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо розгляду питання, порушеного у зверненні батьків прикордонника Дзюбака І.Г., затриманого російськими силовиками, до Кабінету Міністрів України щодо проведення Всеукраїнського перепису населення у 2018 році та до до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відшкодування ПДВ з Державного бюджету за рахунок експорту сільськогосподарської продукції»