26.12.2017 — 17:36

У Меджибізькій об’єднаній територіальній громаді відкрито ЦНАП

26 грудня в смт.Меджибіж відкрився ЦНАП, участь у модернізації якого взяли експерти з України та Швеції. Центр надаватиме більш, як 80 адміністративних послуг, найнеобхідніших для мешканців громади.

Наближення послуг до людей та підвищення їх якості – основне серед завдань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка впроваджується Урядом України з 2014 року. Меджибізька об’єднана громада скористалася інструментами реформи для забезпечення розвитку своєї території та створення комфортного середовища для життя кожного мешканця громади.

Допомогу в розробці та впровадженні нової функціональної моделі ЦНАП, оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».

У ЦНАПі Меджибізької ОТГ працюють 6 спеціалістів, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене для жителів селища експертами Програми. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади.

 

 

Привітати меджибіжців з такою важливою подією в житті громади приїхало багато гостей. Зокрема керівник команди в Україні проекту по покращенню якості місцевих послуг Програми «U-LEAD з Європою» Марія Горностай, заступник керівника апарату Хмельницької обласної ради Тетяна Зеленко, заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Андрій Грабовський, керівник Центру розвитку місцевого самоврядування Хмельницької області Сергій Яцковський, голова районної державної адміністрації Ірина Матлаєва, голова Летичівської селищної ради Ігор Тисячний та інші гості.

 

Меджибізький селищний голова Михайло Демків висловив подяку всім, хто долучився до створення центру надання адміністративних послуг, зокрема Програмі «U-LEFD» з Європою.

«Завдяки співпраці з Програмою наша громада отримала чудову можливість відкрити сучасний та комфортний цент надання адміністративних послуг, де жителі зможуть отримати послуги якісно та зручно», – зауважив Михайло Анатолійович.

Марія Горностай у своїй промові зазначила, що понад 8 тисяч мешканців Меджибізької об’єднаної громади отримали зручний та якісний доступ  до адмінпослуг. Впроваджена модель ЦНАП є гнучкою, оптимальною для невеликої громади та максимально адаптованою до її потреб. Новий центр зробить життя мешканців громади більш зручним та комфортним.

З вітальним словом до присутніх також звернулася голова районної державної адміністрації Ірина Матлаєва.

 

«Відкриття Центру – це одне із важливих досягнень громади, багато з яких ще попереду. Приємно, що громада, яка відкрита до змін, крок за кроком досягає поставленої мети – створити максимально зручні умови проживання на її території для кожної людини. ЦНАП є сучасним обличчям місцевої влади і реальним уособленням якісних змін в громаді», зазначила очільниця району.

Центр надання адміністративних послуг знаходиться в селі Требухівці по вулиці Довжанській, будинок 21а. Жителі Меджибізької громади поінформовані про особливості роботи ЦНАПу, його переваги та про обов’язки працівників, які їх обслуговуватимуть.

Довідково: «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. В рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в громадах пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

За інформацією Летичівської райдержадміністрації