26.12.2017 — 18:10

Учні з Хмельниччини побували у Київському військовому ліцеї ім.Івана Богуна

22 грудня за сприяння управлінням молоді та спорту облдержадміністрації була проведена виїзна екскурсія-семінар з національно-патріотичного виховання для учнівської молоді Хмельницької області.  50 учнів з Хмельниччини мали змогу відвідати  Київський військовий ліцей ім.Івана Богуна. Діти побували на екскурсії по території навчального закладу, оглянули матеріально-технічну базу та поспілкувалися з начальником ліцею Героєм України, генерал-майором ЗСУ, почесним громадянином м.Хмельницького Ігором Гордійчуком.

Дітей супроводжували  начальник відділу з питань молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Заяц, керівник гуртка «Джура » хмельницького ліцею №17 Тетяна Рибак, керівник дитячої студії танцю «Козаки Поділля» Сергій Качуринець, вчитель ЗВ гімназії № 2 Андрій Дрозда та курінний  отаман Українського козацтва Сергій Скоробогатий.

Основна мета заходу – утвердження в свідомості молоді  об’єктивної оцінки ролі українського війська в українській історії, спадкоємності розвитку Збройних Сил у відстоюванні ідеалів свободи та державності України та формування готовності юнаків шкільного віку до строкової військової служби в Збройних Силах України.

Під час екскурсії вихователь МК « Основ захисту Вітчизни » Мельник О.М. ознайомив школярів з різними видами стрілецької зброї. У кожного юнака була можливість випробувати свої сили у інтерактивному тирі. Також школярі побачили спальне розташування, навчальні класи, музей історії КВЛ.

Ігор Гордійчук особисто розповів гостям про ліцей. На завершення зустрічі Ігор Володимирович поздоровив школярів з прийдешніми новорічними святами та пригостив смаколиками, також учні зробили групове фото із знаменитим Героєм.

Сергій Заєць подякував генерал-майору Гордійчуку за змістовну екскурсію і вручив подяку управління молоді та спорту Хмельницької ОДА та подарунок.