27.12.2017 — 15:36

О.Гуменний: Кошти необхідні для отримання лімітів для Шепетівки перераховані до НАК «Нафтогаз»

Сьогодні під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка відбулася селекторна нарада в режимі відеоконференц-зв’язку з питань сталого проходження опалювального сезону 2017/2018 року та стану розрахунків підприємств паливно-енергетичного комплексу за енергоносії.

Від Хмельниччини участь у селекторі взяли т.в.о. заступника голови адміністрації Олег Гуменний, Шепетівський міський голова, представники «Шепетівка Енерго Інвест», “Шепетівкагаз”, керівники підприємств житлово- комунального господарства області.

Звітуючи з питань сталого проходження опалювального сезону 2017/2018 року, Олег Гуменний зазначив, що на даний час теплоносій подають усі 714 комунальних та відомчих котелень в області. Однак загрозливою залишається ситуація по опаленню м. Шепетівка. Причиною є заборгованість ТОВ «Шепетівка Енерго Інвест» перед НАК «Нафтогазом» за спожитий природний газ в розмірі 100,7 млн. грн.

Олег Вікторович додав, що з метою врегулювання ситуації головою адміністрації щотижня проводяться наради за участю Шепетівського міського голови, керівника «Шепетівка Енерго Інвест», керівництва “Шепетівкагаз” та правоохоронних органів.

Як відмітив посадовець, підприємством за жовтень-грудень сплачено 6,5 млн. грн. Населення сплатило за спожитий газ всього 20%. Крім того, НАК «Нафтогаз» в рахунок сплати не зараховує пільги та субсидії, оскільки це йде безготівковий розрахунок, а це 3,6 млн. грн. та 5,2 млн. грн.

Водночас, представник НАК «Нафтогаз» зазначив, що за останніми підрахунками для отримання номінації підприємству «Шепетівка Енерго Інвест» необхідно сплатити 47 тис.грн. В свою чергу, Олег Вікторович запевнив, що вказана сума сьогодні буде перерахована до НАК “Нафтогаз”.

Так, по закінченню селектору ТОВ «Шепетівка Енерго Інвест» перерахували дану суму до НАК “Нафтогаз”, а вже завтра представники підприємства  вирішуватимуть у столиці  питання отримання лімітів.