28.12.2017 — 15:29

Нові співробітники патрульної поліції склали Присягу на вірність українському народові

Сьогодні, склали Присягу на вірність українському народові 52 нових співробітника Управління патрульної поліції в Хмельницькій області.

Захід відбувся біля Меморіального комплексу загиблим працівникам органів внутрішніх справ, адже служба поліцейського одна з найнебезпечніших професій. Тому кожен новий поліцейський має усвідомлювати усю відповідальність, яку він нестиме після складання Присяги.

Начальник Управління Олег Костенко звернувся до нових співробітників з вітальним словом:

“Перед тим, як розпочати церемонію складання Присяги, варто сказати, що несе у собі саме поняття Присяги. Це не просто урочисте зобов’язання, правові чи моральні норми. Поліцейські присягають на вірність своєму народові у всьому світі, присягають з честю та гідністю нести службу, оберігати спокій та життя громадян, захищати закон та честь держави. Бережіть честь офіцера Національної поліції України! Примножуйте наші традиції — служити та захищати! Не зрадьте всенародній довірі українського народу. І це не просто слова. На жаль, в умовах сучасності, нашим побратимам неодноразово доводиться захищати ці поняття ціною власного життя.”

Також зі словами вітання перед поліцейськими, що тільки що склали Присягу виступив начальник Головного управління національної поліції в Хмельницькій області Василь Віконський, який зазначив:

“Ви прийняли Присягу захищати громадян України, і в цілому людей, не знаючи громадян він України чи ні — він перш за все Людина. Потрібно дбати, берегти та забезпечувати конституційні права кожного.”

Також начальник ГУНП в Хмельницькій області окремо подякував батькам таких свідомих громадян Хмельницького, які прийняли сьогодні присягу, адже виховати такого громадянина — це надважка справа.

Від імені Хмельницька обласна державна адміністрація з промовою виступив т.в.о.заступника голови адміністрації Олег Гуменний, який привітав усіх учасників та наголосив на важливості вибраної ними професії.

Після завершення урочистих заходів нових патрульних вітали їх родичі, друзі, колеги та жителі міста, що прийшли їх підтримати у такий важливий для них день.

Уже сьогодні уночі, нові співробітники патрульної поліції вийдуть на своє перше патрулювання, зазначимо, що серед нових патрульних 46 чоловіків та 6 жінок.

За матеріалами Управління патрульної поліції в Хмельницькій області.