28.12.2017 — 16:50

Засвідчено досягнення колективу Хмельницької АЕС

Вагоме досягнення трудового колективу Хмельницької АЕС за підсумками 2016 року засвідчено представником національного проекту «Книга рекордів України». Саме тоді першим енергоблоком ВП ХАЕС вдалося досягти найвищого коефіцієнта використання встановленої потужності – 86,7 відсотка – серед 13 реакторів типу ВВЕР-1000, що експлуатуються в Україні. Це дало можливість у 2016 році першим енергоблоком виробити рекордну кількість електроенергії – 7 мільярдів 618 мільйонів кВт*год.

Дипломи із засвідченням досягнення нетішинських атомників у категорії «Промисловість України» вручив генеральному директору Хмельницької АЕС Миколі Панащенку та голові профкому електростанції Михайлу Гуку, представник національного проекту «Книга рекордів України» Олександр Шустерук, який є кореспондентом корпоративної газети «Перспектива».

«Атомна енергетика України є провідною галуззю вітчизняної економіки. Стабільна робота чотирьох АЕС забезпечує біля 60% потреб нашої держави у електроенергії. Свою лепту у цей процес вносить і Хмельницька АЕС, яка експлуатує два енергоблоки ВВЕР-1000. 22 грудня 2017 року першому енергоблоку виповнилося 30 років від початку пуску. Нам приємно, що колектив електростанції постійно прагне стабільної роботи діючих енергоблоків та підвищення їх безпеки», – підкреслив Михайло Гук.

Під час церемонії офіційного засвідчення рекорду було зазначено, що Національним проектом «Книга рекордів України» зафіксовано низку досягнень атомників ХАЕС. Зокрема у 2006 році в Нетішині монетами було викладено шестиметровий Герб України – Тризуб. Зібрані кошти були перераховані для лікування хворого юного нетішинця. У 2010 році колективу Хмельницької АЕС вдалося створити найбільший у світі автограф завдовжки у 1 кілометр 170 метрів. Цікавим є рекорд майстра гідротехнічного цеху В’ячеслава Поліщука, який у 2013 році пройшов пішки 138 кілометрів за 20 годин.

Один із дипломів Національного проекту «Книга рекордів України» із фіксуванням найвищого показника у нашій державі з виробництва електроенергії у 2016 році голова профкому Хмельницької АЕС Михайло Гук передав для відділу роботи з громадськістю та ЗМІ електростанції.

«Досягнення нашого трудового колективу повинні надихати співгромадян на плідну працю в ім’я України», – наголосив Михайло Гук.

 

Довідково

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.