10.01.2018 — 09:22

Вперше в історії Уряд планує випускати власні боєприпаси за стандартами НАТО

Уряд ухвалив держзамовлення в оборонній сфері до 2019. В рамках середньострокового планування дій Уряду і державного бюджету це дає можливість державним замовникам планувати власні потреби та ресурси, а виконавцям – рівень завантаженості виробничих потужностей.

У 2017 вперше за останні 10 років Уряд ухвалив два ключові для реформи ОПК документи – середньострокові програми розвитку оборонно-промислового комплексу та боєприпасної галузі. Програма розвитку боєприпасної галузі, наприклад, передбачає реанімацію підприємств та створення нових перспективних виробництв. Для виконання цієї програми Мінекономрозвитку провело процедури по закупівлі лінії виробництва корпусів снарядів і гільз калібру 100-155 мм. Все обладнання, яке закуповується і буде постачатися в рамках цієї програми, буде адаптоване під стандарти НАТО.

Крім того, ми унормували питання залучення підприємствами ОПК кредитів під державні гарантії. До речі, цікавий факт: державними гарантіями користуються більше приватних підприємств ОПК, ніж державних. І завдяки цьому механізму підприємства ОПК можуть залучати додатковий фінансовий ресурс та брати участь у проектах з підвищення обороноздатності держави.