17.01.2018 — 11:38

Трагічний, величний і вічний…

Василь Стус – поет поза часом, завжди актуальний і сучасний. Один із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників.  Вшановуючи  великого поета, літературознавця, критика та правозахисника підлітки запалили символічну свічку пам’яті в обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка.

Трагічність долі митця, сила та незламність духу, знайшли відгук у душах присутніх. Спокійний, проникливий Стусів бас переніс усіх в середину минулого сторіччя, коли жив, творив і боровся видатний українець. Він відкрився  для читачів  не тільки як “людина з біографією”, а і як актуальний мислитель, який запропонував у своїй творчості низку необмежених у часі ідей.

Діти уважно вдивлялись у пронизливо глибокі очі автора, слухали його твори, переглядали хвилюючі кадри відео та проводили паралелі із складним сьогоденням України, яку так віддано та щиро любив Василь Стус.

Допомогли дітям заглибитися у поезію В.Стуса матеріали книжково-ілюстративної виставки-портрету „Мені здалося – я живу завжди”.

За інформацією обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка