24.01.2018 — 12:27

Петро Порошенко призначив стипендії спортсменці та тренеру з Хмельниччини

23 січня Президент України Петро Порошенко підписав Указ “Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту”.

Серед тих, кого удостоєно Президентської стипендії – двоє наших земляків: бронзова призерка чемпіонату Європи 2017 року з веслування на  байдарках і каное, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное Інна Грищун  та її тренер, заслужений тренер України з веслування на байдарках та каное, заслужений працівник фізичної культури і спорту Аркадій Олександрович Майстер.

Аркадій Олександрович є тренером спортсменки з 2007 року. Саме під його керівництвом Інна Грищун з 2009 року стала членом національної збірної команди України з веслування, в складі якої щорічно представляє Хмельниччину і державу на Чемпіонатах Європи та світу.

За свою спортивну кар’єру Інна Грищун  неодноразово ставала призеркою  чемпіонатів  України та Кубку України, чемпіонатів Європи та етапів Кубку світу. Лише за 2017 рік  спортсменка виборола І місце  на чемпіонаті України серед молоді до 23 років у м.Дніпрі, ІІІ місце на чемпіонаті Європи у Болгарії,  ІІ місце на Кубку світу у Португалії, V місце на чемпіонаті світу в Чехії та  IV місце на чемпіонаті Європи в Румунії.

У 2016 році Грищун Інна у складі національної збірної України з веслування представляла Україну на XXXI Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, де виборола четверті місця в байдарці двійці та четвірці.

Вітаємо Інну Грищун та Аркадія Майстера із заслуженим визнанням та бажаємо подальших спортивних здобутків!