07.02.2018 — 14:44

В облдержадміністрації обговорили заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погоди

За прогнозами Укргідрометцентру, внаслідок впливу активного південного циклону 8-9 лютого на території області очікуються різкі зміни погоди: сніг та мокрий сніг, 8 лютого мокрий  сніг з дощем;  вдень 8 та вночі 9  лютого сильні опади, на дорогах ожеледиця, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, вдень 9 місцями хуртовини. Подекуди посилення вітру до 15-20 м/с. Нічна температура повітря підвищиться на 10-12°.

У зв’язку з цим, 7 лютого під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка та за участю заступника голови адміністрації Олега Гуменного відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації та обласного оперативного штабу з координації робіт з попередження виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із погіршенням погодних умов та ускладненням руху автомобільного транспорту на автошляхах області.

У засіданні взяли участь члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, керівники окремих відомств, установ області.

Порядком денним обговорено питання про стан реагування органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо попередження виникнення надзвичайної ситуації під час погіршення погодних умов.

Розпочинаючи засідання, Володимир Ілліч зазначив, що такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, роботи електричних мереж, комунального господарства. Тому, за словами посадовця, необхідно відповідально поставитися до запобігання можливим наслідкам складних погодних умов, аби достойно пройти цей період та забезпечити нормальну життєдіяльність усіх служб в області.

В свою чергу заступник голови адміністрації, керівник штабу Олег Гуменний звернувся до присутніх з проханням вже зараз, не чекаючи негоди, перевірити наявність запасу пального, посипочного матеріалу, готовність аварійних бригад до можливих надзвичайних ситуацій, при необхідності обмежити рух вантажних транспортних засобів та бути готовими до розгортання пунктів обігріву у місцях простою автотранспорту.

Також посадовець нагадав, що при обласній державній адміністрації діє кризовий центр, який буде координувати роботу у цей період.

Підсумовуючи засідання, Володимир Кальніченко зауважив, що першочергово необхідно забезпечити безпеку руху, особливо, що стосується підвезення дітей до школи. Також тримати під контролем особливо небезпечні ділянки руху, забезпечити контроль за роботою комунальних систем і вчасне реагування аварійних служб.

За результатами проведеного засідання прийнято протокольне рішення, яким спеціалізовані служби переведені на посилений режим з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

Довідково:

Заготівля та використання протиожеледних матеріалів:

Фрикційні матеріали (відсів,пісок),т. заготовлено – 47491, технічна сіль, т – 5437

Працює механізмів на зимовому утриманні автомобільних доріг у 2017- 2018 роках :

Піскорозкидачі – 59, навантажувальна техніка – 38, бульдозери – 6, автогрейдери – 25, роторні снігоочисники – 2,  інша снігоочисна техніка – 50, навісне обладнання – 90.

Станом на 14.07.2017 філіями ДП “Хмельницький облавтодор” підготовлено – 39 тимчасових та 1 стаціонарний майданчик протиожеледних матеріалів.

Виготовлено та відремонтовано 8660 м засобів пасивного снігозахисту.

Підготовлено виробничих будівель, споруд та котелень для зимового утримання автомобільних доріг у 2017-2018 роках :

Пункти обігріву – 25, лінійні будівлі – 36,  адмін. будівлі – 2, котельні – 18.

Встановлено 1098 комплектів знаків зимової тематики. Також філіями ДП “Хмельницький облавтодор” отримано 28 нових комплектів дорожніх знаків, які будуть встановлені найближчим часом,  всього 1126 комплектів.

Заготовлено органо-мінеральної суміші — 500т.

Вивезено ПСС на аварійно-небезпечні ділянки 11012т.

Всього по ДП «Хмельницький облавтодор» укладено 52 договори на 84 одиниці техніки та проведено перемовин (16 договорів ) на надання 21 одиниці техніки для очистки автомобільних доріг від снігу .

ВСЬОГО: 68 договорів на 105 одиниць техніки, з яких 35 одиниць техніки надаються для очистки автомобільних доріг з ОТГ Хмельницької області.

Заключено 225 договорів  на ручну посипку аварійно-небезпечних ділянок.

Встановлено 11577 шт. сигнальних віх.