09.02.2018 — 16:48

За 2017 рік було перевірено 768 транспортних засобів, які надавали послуги з перевезення пасажирів на таксі

Про це було зазначено на нараді з питань легалізації служб на таксі, яка була проведена 8 лютого за ініціативи Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації та управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області.

До участі у нараді були запрошенні представники Хмельницької митниці ДФС, Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, служб таксі, громадських організацій.

Питання легалізації таксистів наразі в області є дуже актуальним, оскільки близько трьох тисяч осіб працюють неофіційно, не маючи лічильника, не проходячи технічний огляд машини та стан самого водія перед виїздом на лінію.

Як зазначив начальник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба, за 2017 рік було перевірено 768 транспортних засобів, які надавали послуги з перевезення пасажирів на таксі, з них виявлено порушень – 370, складено актів – 302, протоколів – 63, винесено постанов – 31. Застосовано штрафних санкцій  на суму 96713 гр. Перераховано до державного бюджету 110160 гр. Винесено ухвал суду (17000) – 9.

Віталій Петрович відмітив, що 2018 рік буде “Роком легалізації таксистів”.

Також посадовець закликав громадських активістів та свідомих громадян, у разі виявлення будь – яких підозр на неналежне здійснення таких перевезень одразу телефонувати на “102” або фотографувати номери машини, адже тільки спільними зусиллями можна досягнути відкритості і прозорості у вирішенні даного питання.

В продовження наради усі бажаючі мали можливість висловити своє бачення шляхів легалізації таксистів та отримати кваліфіковану відповідь на питання, які виникали в процесі спілкування.