16.02.2018 — 12:49

Відбувся відкритий чемпіонат області з рукопашного бою на честь вшанування пам’яті воїнів, що загинули у війні в Афганістані та на сході України

Вже 15 рік поспіль в Хмельницькому обласному центрі збираються рукопашники сусідніх областей, щоб не лише помірятись силами у спортивному рукопаші, але й вшанувати пам’ять тих, хто став жертвами жахливих війн ХХ і ХХІ століть. Такою війною у минулому столітті протягом цілих 10 років була війна на чужій афганській землі, і такою жахливою війною є сьогодні і війна, яка на жаль вже 4 роки триває на нашій українській землі.

Щороку, напередодні 14 лютого, дня, який історія запам’ятала Днем виводу радянські військ з Афганістану, дружня спортивна родина рукопашників, віддає честь і вшановує пам’ять тих, хто на жаль не зміг повернутися з цих війн до своїх рідних, до своїх домівок.

Під час заходу згадували і про афганця Володимира Пилипчука, на честь якого названа вулиця, по якій розташований Хмельницький обласний центр фізичного виховання учнівської молоді, де і відбувались змагання.

Школа Самсон-Право не могла не згадати і віддати дань пам’яті своєму колезі, афганцю, майданівцю, учаснику бойових дій в зоні АТО, людині, яка до кінця віддала усього себе заради нашого майбутнього – Олега Міхнюка. Ми знали його особисто і пишалися тим, що він був нашим другом та наставником для наших молодих хлопців, для вихованців школи Самсон-Право, яких ми зараз бачимо і в строю спортивних суддів, досвідчених спортсменів, війських, в строю інструкторів та тренерів. В мирні часи Олег Міхнюк будучи заступником голови Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану займався благодійницькою та патріотично-виховною роботою з молоддю, започаткував і впровадив щорічні Всеукраїнські спортивні збори-змагання серед допризивної молоді, в яких вже понад 20 років по сьогоднішній день приймають участь наші подільські рукопашними.

 

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих воїнів, кращих синів України, які полягли у кривавих війнах ХХ-ХХІ століть, які не повернулися з афганської війни, які загинули на Сході нашої країни, захищаючи наш державний кордон від російського агресора.

Юні спортсмени, вихованці ВСК «Омега» з міста Житомир підготували і виступили з показовим тематичним виступом з бойової підготовки, а патріотичні зворушливі пісні звучали у виконанні курсанта Національної академії державної прикордонної служби України Олександри Усок.

Серед почесних гостей заходу були ветерани афганської війни та учасники бойових дій на Сході, які навзаєм із учасниками змагань дякували один одному.

Нагадуємо, що ініціатором щорічного проведення даного заходу починаючи з 2003 року були і є спортивна підготовчо-поліцейська школа Самсон-Право, Хмельницька обласна федерація рукопашного бою та самооборони та Хмельницька обласна організація ветеранів Афганістану, заступник голови якої, Анатолій Козак також був присутнім на змаганнях.

Бурними оплесками глядачі та вболівальники вітали учасників заходу, які в кількості понад 320 спортсменів, 20 тренерів та 37 суддів прибули на наш чемпіонат. Вони представили 17 команд з 6 областей:

Волинський обласний СК “Магістр” (місто Луцьк).

Волинський регіональний клуб РБ “Інсайт” (м.Луцьк)

ВСК “Омега” м. Житомир.

СК “Характерник” ФСТ “Динамо” м.Житомир.

Вінницька обласна федерація РБ (м.Ямпіль та м. Томашпіль).

Одеська обласна федерація рукопашного бою.

СК “Сайгон” (м. Чернівці) .

ПСПМШ “Самсон-Право” (м.Хмельницький).

Філія школи Самсон-Право м. Старокостянтинів.

Новоушицька ДЮСШ.

СК «Меджибіж» Летичівського району.

СК “Гепард” м. Хмельницький.

СК “Кротон” м. Хмельницький.

У змаганнях також прийняли участь представники військових структур: Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Центр підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, Хмельницький зональний відділ Військової служби правопорядку, в/ч 3053 Національної Гвардії.

Безперервно понад 10 годин на 3-х майданчиках тривали 450 поєдинків у дозованому контакті (250 із зупинкою часу та 200 – без зупинки часу) серед учасників усіх вікових категорії.

33 юні рукопашниці, юначки та юніорки, нічим не поступаючи хлопцям у технічній підготовленості, наполегливості та волі до перемоги, також демонстрували свій бойовий дух і характер на татамі.

Привітати та підтримати учасників Хмельницького обласного чемпіонату, прийшли поважні люди нашого славного міста та області.

Так, до юних рукопашників звернувся начальник головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, полковник поліції Віконський Василь Васильович, який спеціальними подяками відзначив ваговий внесок у розвиток та популяризацію здорового способу життя серед молоді організаторів, кращих суддів та представників, які докладають чимало зусиль або такі змагання відбувались щороку.

Заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Вешко Валерій Іванович також звернувся до усіх присутніх і від імені управління нагородив Хмельницьку обласну федерацію рукопашного бою та самооборони за багаторічну плідну співпрацю та стрімкий розвиток виду спорту в регіоні.

Привітання для усіх присутніх від міського голови Симчишина Олександра Сергійовича у своєму виступі передала заступник начальника управління молоді та сорту міської ради – Томусяк Наталія Павлівна.

Голова Хмельницької обласної федерації рукопашного бою та самооборони, головний суддя змагань Національної категорії – Осєдлевич Гаррій вручив 17 офіційних подяк усім представникам команд за якісну підготовку юних спортсменів-рукопашників до участі у традиційному відкритому чемпіонаті Хмельницької області з рукопашного бою.

Суддівська колегія змагань була представлена кваліфікованими суддями Хмельницької обласної федерації вище ІІ категорії, а також суддями з інших регіонів

Переможці змагань у кожній окремій версії отримали окрім традиційних медалей та грамот пам’ятні подарунки з українською символікою та символікою рукопашного бою: кепки, статуетки та ексклюзивні чашки. Усього було розіграно 82 комплекти особистих нагород та два комплекти командних кубків.

У дозованому контакті із зупинкою часу командні місця вибороли:

Хмельницька школа Самсон-Право – 1 місце

Академія Прикордонних військ – 2 місце

Старокостянтинівська філія школи Самсон-Право – 3 місце

У дозованому без зупинки часу командні призи дістались:

Хмельницька школа Самсон-Право – 1 місце

Старокостянтинівська філія школи Самсон-Право – 2 місце

Волинський регіональний клуб РБ «Інсайт» – 3 місце

Враховуючи достатню кількість учасників у вагових категоріях, кількість перемог та відповідний ранг змагань, згідно вимогам ЄСКУ на даному чемпіонаті виконати спортивні розряди пощастило багатьом спортсменам. Таким чином 3 юнацький розряд буде присвоєно – 40 спортсмену, дорослі розряди виконали – 31 спортсмен, нормативи Кандидата в Майстри спорту України виконали – 5 спортсменів. Вітаємо спортсменів та їх тренерів!!!

Крім цього, ще дві цікавих, приємних та несподіваних подій відбулось під час наших змагань.

Командування 95-ої окремої десантно-штурмової бригади з міста Житомира передало прохання організаторам змагань публічно під час нашого заходу вручити орден та посвідчення «За заслуги перед Збройними Силами України» волонтеру з міста Хмельницького Бурковському Ігорю Володимировичу, який разом із працівниками свого підприємства “Хмельницьке лісомисливське господарство” постійно допомагають нашим військовим на передовій. Працівники за власної ініціативи збирали кошти, на які закуплялись бронежелети та каски, продукти харчування та інші необхідні речі, що мали адресну допомогу військовим на сході. Нещодавно колектив за свій кошт придбав пиломатеріали у вигляді бруса та дошки на суму біля 10 тис. грн. для допомоги військовим в укріпленні та облаштуванні окопів та бліндажів.

Колегіальним рішенням працівники даного підприємства вирішили передати усі свої преміальні кошти, які отримали як винагороду за перемогу у професійному конкурсі знову-ж таки українським захисникам.

Другою несподіванкою під час заходу було те, коли понад 600 чоловік, присутніх на нашому спортивному святі, стали свідками того, як рука і серце з величезним букетом білих троянд та обручкою була запропонована одним із суддів заходу – Білоусом Артемом заступником головного секретаря змагань, Майстру спорту України міжнародного класу з рукопашного бою, тренеру школи Самсон-Право Вероніці Осєдлевич. Оплески, сльози радості та гучні вітання залу, які розрядили атмосферу напружених поєдинків ще раз нагадали усім присутнім, що рукопашний бій – це велика дружня спортивна родина, це стиль життя, це образ мислення, це бажання перемагати задля того, щоб робити світ кращим, це бажання ЗУПИНИТИ АГРЕСІЮ РАЗОМ!