20.02.2018 — 16:37

Учням Зеленокуриловецької ЗОШ – оновлений шкільний автобус

Відремонтований шкільний автобус тепер підвозить учнів Зеленокуриловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів до школи. Щоб відремонтувати автобус після його повернення із зони АТО знадобилося майже півроку. До цього часу дітей із навколишніх сіл возили старим автобусом, який не лише потребував частого ремонту, а й створював масу незручностей.

Відремонтувати шкільний автобус вдалось спільними зусиллями. Кошти виділили із районного бюджету (65,0 тис. грн.), бюджету Зеленокуриловецької (58,4 тис.грн.) і Вахновецької (58,4 тис.грн.) сільських рад. Загалом було витрачено 181,8 тис.грн.

Проінспектувати роботу оновленого автобуса та оглянути його стан приїхали перший заступник голови райдержадміністрації Петро Мазур, голова районної ради Олекандр Проциш, завідуюча сектором освіти, культури, молоді та спорту Віта Пресліцька-Юнчик.

Петро Мазур висловив подяку всім, хто долучився до відновлення шкільного автобуса та забезпечення комфорту учнів. Особливо він відзначив ініціативу сільських голів, В.Паляниці, який привозив необхідні запчастини, ПП Н.Фліс, яка надавала гаражне приміщення та допомогу в ремонті, ПП В.Ліпінську, яка оперативно забезпечувала необхідними запчастинами. Допомогу в доставці комплекту сидінь із м.Києва надав Л.Бойко.

Завідуюча сектором освіти, культури, молоді та спорту Віта Пресліцька-Юнчик подарувала для автобуса портативну колонку, щоб поїздки були не лише комфортні, а й веселі.

Довідково. У Зеленокуриловецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів навчається 100 учнів, 35 з яких підвозять із сіл Вахнівці та Пижівка. Автобус має 25 посадкових місць. Щоденно він здійснює по два рейси: підвозить учнів молодших і старших класів.

За інформацією Новоушицької райдержадміністрації