28.02.2018 — 15:53

Підвели підсумки та побудували нові плани лідери учнівського самоврядування області

27 лютого проведено збір обласної ради старшокласників на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. У заході взяли участь лідери та координатори учнівського самоврядування з усіх районів та міст, 16 об’єднаних територіальних громад та 3 ліцеїв обласного підпорядкування.

Із побажаннями хорошого настрою, цікавих вражень та підлідної праці захід відкрила Наталія Жолобок, заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Про участь делегації Хмельниччини у Всеукраїнському форумі учнівського самоврядування розповіла Владислава Лобань, голова ради старшокласників Деражнянського району.

Поділилась враженнями про участь у Всеукраїнській акції «10-й Потяг Єднання України. Труханівська Січ» Дарія Троц, член ради старшокласників Ізяславського району.

Продовжила роботу з національно-патріотичного виховання Юлія Домбровська, голова ради старшокласників Чемеровецького району, голова комісії з питань преси та інформації Хмельницької обласної ради старшокласників, розповівши лідерам учнівського самоврядування про реалізацію проекту «Україна – єдина країна», який був присвячений Дню Соборності України.

Не менш цікавими були розповіді Діани Колісник, голови департаменту преси та інформації ради міського учнівського самоврядування м. Хмельницького про екскурсію хмельницьких школярів до Верховної Ради України та Голяк Анастасії, голови Хмельницької обласної ради старшокласників про реалізацію проекту «Ніч самоврядування у Палаці творчості».

Анна Кухарчук, член учнівського самоврядування м. Шепетівки, голова комісії з питань спорту та здорового способу життя Хмельницької обласної ради старшокласників показала фрагмент експрес-тренінгу «Методика дебатного клубу для лідерів учнівського самоврядування», щоб детальніше ознайомити усіх присутніх із новітніми формами роботи.

З метою налагодження зав’язків із громадськими організаціями в області у гості до лідерів учнівського самоврядування завітав Степан Кушнір, голова правління Громадської організації «Хмельницький молодіжний клуб розвитку». Він розповів про усі секрети практичного менеджменту та роботу команди молодих та креативних людей.

Поки лідери учнівського самоврядування натхненно та творчо працювали, координатори дізнались про виховання громадянської відповідальності у старшокласників  від Ірини Микуляк, завідувача відділу методичного Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Людмила Гундерук, кандидат психологічних наук, доцент, практичний психолог Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді поспілкувалася із координаторами учнівського самоврядування про взаєморозуміння з дітьми як основу соматичного та психологічного здоров’я.

У ході заходу також було затверджено План роботи Хмельницької обласної ради старшокласників на 2018 рік, обговорено проекти, над якими працюватимуть лідери учнівського самоврядування упродовж року та узгоджено терміни проведення обласних масових заходів.