02.03.2018 — 12:00

Питання збереження нематеріальної культурної спадщини обговорено на обласному семінарі методистів РБК, МБК, спеціалістів ОТГ з питань фольклору

27-28 лютого обласним науково-методичним центром культури і мистецтва проведено семінар методистів РБК, МБК, спеціалістів ОТГ з питань фольклору на тему: «Нематеріальна культурна спадщина: тенденції дослідження, збереження і популяризації».

 

Мета семінару – поширення інформації про значення  нематеріальної культурної спадщини для розвитку суспільства та роль фольклорних, фольклорно-етнографічних колективів у її дослідженні, збереженні, популяризації та відродженні.

Перед учасниками семінару виступили заступники директора ОНМЦКіМ Ільїнська О. В. та Стан Т. С., завідуюча народним відділом Сосніна О. В.

На семінарі прозвучали спеціальні виступи, проведені творчі лабораторії, майстер-клас, які для слухачів підготували та провели Цимбалюк С. Д., зав сектором управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, І. М. Сідлецька та зразковий дитячий гурт «Берегиня» Хмельницької ДШМ, Л. П. Хлистун, викладач Хмельницького музичного коледжу ім. В. Заремби та студенти коледжу.

Проведено практичне заняття на базі обласного краєзнавчого музею, де слухачі мали змогу ознайомитись з особливостями народного одягу на Поділлі.