05.03.2018 — 16:39

Жінка на ринку праці

Сьогодні для багатьох українських жінок кар’єра набуває важливого значення, адже, це – можливість самореалізації, особистого зростання, можливість займатися улюбленою справою.

Служба зайнятості проводить значну роботу по реалізації державної гендерної політики щодо сприяння зайнятості жінок: допомагає у пошуку  підходящої роботи, сприяє у навчанні новим професіям та спеціальностям, підвищенні кваліфікації,  участі в оплачуваних громадських роботах, залучає до різноманітних заходів, семінарів, тренінгів: «Жінка на ринку праці», «Я – успішна жінка», «Пошук», «Право», «Феміда» та інших.

Так, серед безробітних, які були зареєстровані в Хмельницькій обласній службі зайнятості у 2017 році,  майже  47% складали жінки, з них 42% ( 8,7 тис.осіб) отримали роботу, зокрема 2,2 тис. осіб пройшли професійне навчання за направленням державної служби зайнятості.

На сьогодні, широким попитом користується організація навчання безробітних основам підприємництва, бізнес-планування та самозайнятості. Так, протягом 2017 року 97 осіб скористалися такою можливістю, з них 57 осіб – жінки. Як приклад, в травні 2017 року, мешканка смт. Віньківці Вікторія Новоченко залишилась без роботи. Звернувшись за допомогою до Віньковецького районного центру зайнятості та отримавши весь спектр послуг щодо сприяння у започаткуванні власної справи, пані Вікторія зареєструвалася, як фізична особа-підприємець та розпочала діяльність. Напрямок підприємницької діяльності обрала відповідно до освіти та досвіду попередньої роботи – «ремонт одягу та пошиття постільної білизни». І хоча Вікторія, як приватний підприємець працює не так давно, вона вже досягла значних успіхів. Використання в роботі новітнього обладнання та якісних матеріалів дало змогу завоювати довіру клієнтів та впевнено зайняти своє місце на ринку послуг району.

 

Тому, шановні представниці прекрасної статті, центр зайнятості, як сервісна установа впроваджує нові підходи щодо повернення шукачів роботи до активної зайнятості, використовує індивідуальний підхід у розв’язані особистих та соціальних проблем кожного.  Звертайтеся в службу зайнятості і ми обов’язково знайдемо роботу вашої мрії!

P.s. На фото успішний підприємець В.Новаченко і директор Віньковецького РЦЗ О.Троян

 

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15(відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ)