16.03.2018 — 15:28

Відбулася науково-практична конференція для сімейних лікарів «Організація роботи лікаря загальної практики-сімейної медицини»

15 березня у конференц-залі Державного патологоанатомічного центру провели науково-практичну конференцію для сімейних лікарів «Організація роботи лікаря загальної практики-сімейної медицини».

Відкриваючи конференцію, головний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Ольга Трач нагадала, що сімейні лікарі повинні вміти діагностувати хвороби і в немовлят, і в людей поважного віку. Тому такі конференції покликані допомогти фахівцям поглибити знання у гінекології, імунопрофілактиці, офтальмології, онкології, неврології, кардіології, наданні первинної медичної допомоги.

Під час цієї наради учасники заслухали інформацію про основні напрямки роботи лікаря загальної практики-сімейної медицини; планування сім`ї, прегравідарну підготовку та ведення вагітних; догляд за здоровою дитиною віком до 3-х років, профілактичну роботу з дітьми. Крім того, прозвучали відомості про імунопрофілактику в практиці сімейного лікаря; профілактичну роботу та лікування ЛОР-органів на первинній ланці; діагностику офтальмологічних захворювань; практичні навики використання офтальмоскопа; алгоритм профілактичних онкологічних оглядів населення; виявлення порушень, у тому числі інсульту, при неврологічному огляді; профілактику серцево-судинних захворювань та порядок надання первинної медичної допомоги.

Після закінчення конференції зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.