20.03.2018 — 16:58

Гінекологи та фізіотерапевти Хмельниччини підсумували результати роботи за 2017 рік

20 березня у конференц-залі Хмельницького міського перинатального центру акушер-гінекологи краю взяли участь у науково-практичному семінарі «Міжнародні та вітчизняні стандарти надання гінекологічної допомоги». Захід пройшов у форматі телемосту з Києвом та Тернополем.

Учасників семінару привітав перший проректор НМАПО імені П. Л. Шупика, президент Української Асоціації перинатальної медицини, член Європейської і Світової асоціацій акушерства і гінекології, перинатальної медицини Юрій Вдовиченко. Він повідомив, що у 2018 році в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун задекларувала проведення науково-практичних семінарів у форматі телемосту більше як за 10 спеціальностями і науковими напрямками, в тому числі і з акушерства та гінекології. Наразі активно працюють над тим, щоб такі семінари мали міжнародний статус, як це уже зроблено в педіатрії та стоматології.

Від Хмельниччини учасників семінару привітав головний акушер-гінеколог Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександр Жилко. За його словами, такі телемости дозволяють науковцям донести до широкого загалу пересічних акушерів-гінекологів нові вітчизняні та світові стандарти і знання, які в подальшому лікарі зможуть застосовувати на практиці. Олександр Львович додав, що перевага телемостів ще й у тому, що брати участь у них можна не полишаючи меж області та практично без відриву від основного місця роботи.

Після завершення тематичного семінару акушер-гінекологи області проаналізували результати роботи за минулий рік.

У той же час, лікарі-фізіотерапевти області у конференц-залі Центру планування сім`ї Хмельницького обласного перинатального центру також провели підсумкову нараду-семінар за результатами роботи у 2017 році. Крім того, обговорили організаційні питання роботи служби, заслухали виступи районних фізіотерапевтів та інформацію про інноваційні технології у фізіотерапії та реабілітації.

Інна Левінська,
Хмельницький обласний Центр здоров’я