21.03.2018 — 15:21

Сімейні лікарі краю взяли участь у тематичному семінарі у форматі телемосту

21 березня у конференц-залі Хмельницького міського перинатального центру відбувся науково-практичний семінар «Міждисциплінарний підхід до терапії внутрішніх хвороб». Присутні на заході мали можливість заслухати лекторів у форматі телемосту між Хмельницьким, Києвом та Тернополем.

Організатори аналогічних заходів впевнені, що такий метод дозволяє залучити до спілкування та обміну досвідом набагато більше слухачів, аніж якби це була звичайна конференція. До того ж, профільним фахівцям зі всієї області достатньо приїхати в обласний центр, а не витрачати час та фінансові ресурси на переїзд до іншого міста. Тому лікарі можуть більше часу приділити своїм пацієнтам.

Під час телемосту його учасники почерпнули нову інформацію щодо оптимальних підходів до лікування хворих з кашлем; D-дефіциту та його ролі у розвитку метаболічних порушень; ведення пацієнтів з кропив’янкою згідно з міжнародними рекомендаціями та доказовою медициною.

Крім того, здійснили розбір клінічного випадку щодо болю в животі; розглянули фізіологічні підходи до лікування респіраторної патології у дітей; почули про нові погляди на лікування артеріальної гіпертензії, актуальні питання антитромбоцитарної терапії АСК, комплексний підхід до лікування пацієнта з цукровим діабетом 2 типу. Також присутнім розповіли про сучасний погляд на проблему толерантності до нітратів; пробіотики в лікуванні хворих з синдромом подразненого кишечнику; сучасні стратегії ведення хворих з хронічними закрепами; функціональний підхід до використання фосфоліпідів та інше.

На завершення тематичного семінару учасники отримали відповідні сертифікати.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.