03.04.2018 — 09:39

Створено новий дорадчий орган при Уповноваженому президента України з прав дитини

У м. Київ відбулися перші установчі збори Національної дитячої ради – дорадчого органу при Уповноваженому президента України з прав дитини Миколи Кулеби.  З кожного регіону України приїхали лідери учнівського самоврядування та випускники інтернатних закладів для того, щоб сформувати механізми участі дітей у прийнятті рішень.

Хмельниччину представляли Анастасія Голяк, голова Хмельницької обласної ради старшокласників та Інна Пірожок, координатор Хмельницької обласної ради старшокласників.

Уповноваженим президента України з прав дитини Миколою Кулебою було проведено презентацію Національної дитячої ради та наголошено, що основне її завдання – залучення дітей до обговорення важливих питань, які стосуються захисту їх прав.

Також лідери учнівського самоврядування  познайомились з  Андрієм Колобовим – головою Національної молодіжної ради, Марією Карчевич – начальником відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді Міністерства молоді та спорту України та Ангеліною Касьяновою – представником України у Європейській дитячій раді, до складу якої входить цікава, активна молодь, яка пропагує ріст та розвиток України. Після цього слухали розповідь Олександра Ярмака про булінг у школі та, навіть, мали невеличку дискусію на цю тему. Далі своєю історією поділився Євген Моісеєв, який на власному прикладі показав, як можна кардинально змінити своє життя і досягти вершин, навіть якщо у тебе ніхто не вірить.

Під час навчально-мотиваційного модуля, який був проведений під гаслом «Як знайти друзів та як їх утримати» лідери учнівського самоврядування України мали змогу прослухати щиру та відверту розповідь про життя у школі ведучих ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Єгора Гордєєва та Нелі Шовкопляс,  а також відомих зірок телесеріалу «Школа» Яніни Андрєєвої та Ірини Кудашової.

Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України у своєму виступі наголосила на важливості толерантної поведінки серед учнів та поваги до оточуючих.

  

Родзинкою для усіх учасників став Нік Вуйчич, людина, життя якої, здавалось б, приречене на поразку. Людина, яка довго не вірила сама у себе, терпіла знущання, але в певний момент, знаходячись на роздоріжжі між життям і смертю, зрозуміла, що він живе не тільки для себе, а й для рідних, які його люблять. Нік зміг досягти всього про що мріяв. Маючи інвалідність, зараз він найвідоміший спікер і приклад сили та захоплення багатьох, має дружину та 4 дітей, веде абсолютно звичайне життя у побуті, є прикладом у цілому світі. Нам усім слід повчитись цієї мужності, сили та відваги, адже ми можемо все, варто лиш знайти правильну мотивацію та йти до своєї мети!  Україна зростає разом з тобою!