03.04.2018 — 09:53

Делегація від Хмельниччини у Литві переймала досвід роботи адресного реєстру пацієнтів

Міністерство закордонних справ Литовської Республіки в рамках «Програми розвитку співробітництва та сприяння демократії за 2017 рік», що відповідає напрямам політики розвитку та співробітництва на 2017-2019 роки Литовської Республіки, впроваджує практику зміцнення адміністративного та інституційного потенціалу з метою сприяння здійсненню реформ, пов’язаних з Угодою про Асоціацію, підписаною між Європейським Союзом та Україною.

Зокрема, Державне підприємство «Центр Регістрів Литви»впроваджує проект №P2017-VB-UA-089 «Заснування адресного реєстру та розвиток виконавчого впровадження інформаційної системи в Україні» (далі – Проект). Проект реалізується в рамках співпраці за проектом №K2016-VB-UA-175 «Підтримка у створенні стабільної системи реєстрів в Україні», впровадженому в 2016 році.

 

 

Завдяки цьому, 25-29 березня 2018 року українська делегація, до складу якої увійшли представники Київської, Хмельницької та Полтавської обласних державних адміністрацій, керівники закладів охорони здоров’я, взяла участь у тренінгах Центру Регістрів Литовської Республіки. Хмельниччину представляли заступник голови Хмельницької ОДА Валерій Олійник, головний лікар Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни Оксана Бочкарьова, головний лікар КЗ «Шепетівський Центр первинної медико–санітарної допомоги» Андрій Нечипорук.

 

 

Під час тренінгу делегацію ознайомили з Центром Регістрів, його функціями, основними реєстрами та інформаційними системами. Гостям провели поетапні презентації щодо створення, управління, розробки адресного реєстру, обговорили інші дотичні питання. Крім того, представники делегації детально ознайомились з організацією державної донорської служби, діяльністю лікувально-профілактичних закладів первинної, вторинної та третинної медичної допомоги, Державного центру «SMCA»(аналог Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками), Державної служби акредитації та здійснення нагляду за здоров’ям при МОЗ Литви.

Учасники візиту сподіваються, що досвід Литви допоможе Україні краще поінформувати всі верстви населення про медичну реформу та зробити інформацію доступнішою. Крім того, отримані під час візиту до Литви знання сприятимуть створенню стабільної державної системи реєстру та організації медичної допомоги в Україні.

Інна Левінська,
Хмельницький обласний Центр здоров’я