05.04.2018 — 09:21

Відбулась робоча нарада щодо роз’яснення та врегулювання питань, пов’язаних з розробленням містобудівної документації – генерального плану міста Славута

03 квітня 2018 року в приміщенні відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації відбулась робоча нарада за участю начальника відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації Дунаєвської Ірини Михайлівни, начальника відділу ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг, штучних споруд Служби автомобільних доріг області Пастухова Миколи Петровича, заступника голови Славутського міського голови Солохи Тетяни Іванівни,   начальника управління містобудування,  архітектури та капітального будівництва Гедзюка Віктора Вікторовича, фахівців проектної організації щодо роз’яснення та врегулювання питань, пов’язаних з розробленням містобудівної документації – генерального плану міста Славута.

Питання формування вуличної – дорожньої мережі населених пунктів області надзвичайно актуальне і  вимагає індивідуального підходу у кожному конкретному випадку.  Саме генеральним планом встановлюються  межі вулиць по її ширині (у схемі червоних ліній) для забезпечення безперервного безпечного та зручного руху транспортних та пішохідних потоків, забезпечуючи життєві функції міста в цілому.

Транспортні шляхи м. Славута значних змін не зазнали. Це пов’язано з тим, що досі місто не досягло рівня економічного розвитку, що був запланований генеральним планом 2008 року. І надалі залишається важливим вирішити питання диференціації вулично-дорожньої мережі за її призначенням, організації руху транспорту, зокрема в центральній частині міста Славута, а саме, історичного ядра, включаючи транзитні потоки через центр з організацією одностороннього руху по деяких вулицях зі стоянками індивідуальних машин в найбільш відвідуваних зонах центру, а також винос зовнішніх транспортних потоків з сельбищної зони.

На сьогодні класифікація міських вулиць і доріг відображена в Законі України «Про автомобільні дороги» у розділі ІІІ та Державних будівельних нормах України ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень».

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації