06.04.2018 — 12:51

В. Кальніченко: Керівники на місцях несуть персональну відповідальність за організацію роботи по евакуації населення та ліквідації надзвичайної ситуації

5 квітня під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка відбулася нарада з підготовки до проведення тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на Хмельницькій АЕС 25 квітня 2018 року.

Участь у засіданні взяли члени обласної комісії з питань евакуації та голови місцевих комісій з  питань евакуації.

Про виконання завдань покладених на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування з організації планування евакуаційних заходів при виникненні надзвичайних ситуацій доповів заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрій Корева.

Юрій Миколайович зазначив, що в цілому, робота стосовно організації планування та виконання заходів з евакуації проводиться належним чином. Разом з тим, в окремих районах та містах обласного значення є ще ряд невирішених питань щодо координації роботи в даному напрямку.

Доповідач висловив сподівання, що найближчим часом голови місцевих комісій з питань евакуації забезпечать усунення усіх виявлених недоліків.

Також учасники засідання обговорили основні шляхи організації здійснення евакуаційних заходів на рівні районів та міст – оповіщення населення, транспортного забезпечення, проведення інформаційної роботи, направленої на підвищення рівня знань громадян щодо дій та правил поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій, взаємодії органів управління та сил цивільного захисту.

Підводячи підсумки, Володимир Кальніченко зазначив, що сьогодні керівники на місцях несуть персональну відповідальність за організацію роботи по евакуації населення та ліквідації надзвичайної ситуації. Тому, наголосив посадовець, робота в цьому напрямку повинна проводитись постійно, не очікуючи настання надзвичайної ситуації.

За результатами засідання прийняті відповідні рішення щодо організації планування та виконання заходів з евакуації.