09.04.2018 — 09:30

Партнерство центральної та місцевої влади сприятиме розвитку держави, – Глава Уряду

Партнерство центральної та місцевої влади сприятиме розвитку держави і посиленню регіонів. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він упевнений, що саме партнерські відносини дозволять реалізувати на місцях фундаментальні зміни, які ініційовані та започатковані на центральному рівні.
«Має бути партнерство. Приміром, ми запустили програму «Доступні ліки» – понад 7 тис. аптек, 8 млн людей отримують ліки. І я хочу, аби кожна громада отримала доступ до програми, до цих ліків. Хто це має допомоги і забезпечити? Тільки місцева влада, – сказав Володимир Гройсман. – З 2016 року ми визначили будівництво доріг своїм пріоритетом. Цього року заклали в дорожні проекти колосальні кошти, які не вкладали за всю історію незалежності. Та що робити, коли я бачу кадри, де працівник кидає в калюжу асфальт і називає це ремонтом? Я ж не можу стати поряд з кожним. А місцеві керівники – можуть. Саме тому я прошу і вимагаю партнерства».

Довідково

У четвер, 5 квітня, у Вінниці відбулася розширена урядова нарада з питань децентралізації та регіонального розвитку, де Глава Уряду озвучив наступний етап реформи. Він передбачає перехід від споживання переданих на місця ресурсів до їх примноження.