11.04.2018 — 16:45

Управління Держпраці: підприємство з пошиття одягу оштрафовано майже на 800 тис. грн. за неоформлених працівників

Керівником Управління Держпраці у Хмельницькій області накладено штраф на товариство з обмеженою відповідальністю у розмірі 781 тисяча 830 грн. за використання праці сімох офіційно неоформлених працівників. Постанову винесено на підставі акту документальної позапланової перевірки Головного управління ДФС у Хмельницькій області.

У ході перевірки фіскальної служби з’ясовано, що в одному із виробничих корпусів підприємства використовувалася праця сімох неоформлених працівників. Вказані працівники надали письмові пояснення про те, що вони працювали згідно графіку роботи з 8:30 до 17:30. Заробітну плату отримували від директора підприємства.

Відповідно, документів щодо офіційного працевлаштування на працівників адміністрацією надано не було. Директором за період, що перевірявся, не пред’явлено: заяви працівників, накази по підприємству, журнал реєстрації наказів (прийняття, переведення, звільнення), трудові договори, журналу обліку трудових книжок, штатний розпис, відомості нарахування заробітної плати, табелі обліку використання робочого часу працівників, розрахункові – платіжні відомості по виплаті заробітної плати вказаним працівникам.

Статтею 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. На сьогодні це 111 690 грн.