17.04.2018 — 11:27

Озеленили історичні пам’ятки місцевого значення

На території Манівецької та Росолівецької сільських рад Красилівського району є могили безневинно розстріляних фашистами жінок, дітей, людей похилого віку. Їх знищили тільки за те, що були євреями. В Манівецькому лісі протягом 1942 року розстріляно майже 4500 євреїв. Люди були з різних містечок та сіл сучасного Красилівського району: .Базалії, Купіля, Ляховця, Теофіполя, Антонін, Кузьмина, Кульчинів та Красилова.

Всього таких могил є три: дві в Манівецькому лісі та одна на полі (с.Росолівці).

Вони включені в список державних історичних пам’яток місцевого значення.

З метою вшанування пам’яті загиблих працівники Антонінського лісництва державного підприємства “ Cтарокостянтинівське лісове господарство” спільно з працівниками комунального підприємства” Красилівліс” здійснили озелення території навколо обеліску саджанцями ялини звичайної. Дерева прикрашатимуть місцину в будь-яку пору року. До того ж вони світлолюбні, посухостійкі, морозостійкі та невибагливі до грунтових умов.

Щороку навесні на території України з ініціативи Державного агентства лісових ресурсів проходить акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Працівники нашого підприємства садять ліси за участі громадськості, учнів, представників органів влади, озеленють міста, села, території шкіл, садочків. А цьогоріч вперше долучилися і до озеленення поховань.

Наше підприємство в рамках щорічної весняної акції з благоустрою «За чисте довкілля», яка триває з 1 квітня по 1 травня, запрошує підприємства та організації, громадськість, молодь долучитися до заходів з ліквідації несанкціонованих звалищ, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, очищення від сміття лісосмуг, берегів водойм.