20.04.2018 — 11:15

Черговий внесок до скарбнички спортивних нагород Хмельниччини

14-15 квітня 2018 року у столичному спорткомплексі ЦСКА Хмельницька обласна федерація рукопашного бою та самооборони представляла рукопашників нашої області  на 18-му чемпіонаті України з рукопашного бою серед дорослих.

На першість України у чисельних вагових категоріях змагались надзвичайно сильні представники цього виду спорту з майже усіх регіонів країни, серед яких велика кількість Майстрів спорту, “міжнародників”, чемпіонів та призерів міжнародних європейських змагань та представників силових структур.

Наша жіноча збірна цього разу виявилась більш продуктивнішою за чоловічу. Адже сім з восьми виборених нашою командою медалей, здобули саме представниці “слабкої” статті.

До скарбнички спортивних нагород Хмельниччини свій внесок зробили:

Грицак Анна – 1 місце (лк)

Осєдлевич Вероніка – 1 місце (лк)

Осєдлевич Вероніку – 1 місце (дтз)

Слободян Діану – 2 місце (лк)

Голота Дарія – 2 місце

Осєдлевич Вероніку – 2 місце

Осєдлевич Гаррій – 3 місце

Осєдлевич Вероніка також отримала кубок за третій по якості результат демонстрації прийомів самооборони кваліфікаційного 1-го туру серед жінок усіх вагових категорій.

Змагаючись в поєдинках легкого контакту серед спортсменів дорослої категорії 18+, нашим 16-річним юнакам  Федюніну Денису, Катурзі Валерію та Ціліінському Віктору цього разу не вдалось перемогти своїх титулованих суперників та посісти призових місць, але  на своєму рахунку вони все ж таки мають по одній перемозі. Основний їх старт відбудеться вже незабаром на чемпіонаті України серед юнаків 16-17 років, що пройде у Пуще-Водиці. Там вони і сподіваються на кращий результат своїх виступів.

Також під час урочистого відкриття чемпіонату, спеціальною відзнакою за вагомий особистий внесок у розвиток рукопашного бою, як виду спорту та частини військово-прикладної підготовки співробітників силового блоку, сумлінну працю, професіоналізм та відданість справі керівництвом Всеукраїнської федерації рукопашного бою була нагороджена представник нашої збірної, суддя Національної категорії, заступник голови Хмельницької обласної федерації – Осєдлевич Олена.

Національний семінар спортивних суддів, який проводився напередодні даного чемпіонату значно підвищив рівень знань, навичок та кваліфікації спортивних суддів з рукопашного бою нашої області. Під час цього заходу шестеро підтвердили, а двоє суддів області підвищили свою кваліфікацію до рівня Національної та першої категорії.

Як бачимо  рукопашний бій, який відтепер є пріоритетним видом бойового спорту в нашій державі стрімко розвивається у нашому Хмельницькому регіоні.